Sevgili Gençler;

KTO Karatay Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, dünyayı hızla şekillendiren, özellikle son asırda maddeyi ve enerjiyi büyük ölçüde hizmetine almış insanoğlunun yakaladığı teknolojik ivmeye paralel olarak, günün ihtiyaçlarına cevap verebilen nitelikli mühendisler yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. Fakültemiz, öncelikli olarak alanında karşılaşacağı mühendislik problemlerini doğru formüle edebilen, formüle ettiği problemlerin çözümüne yönelik doğru araçları seçebilen mezun profili oluşturmayı hedeflemektedir. Bilgi kaynaklarından doğru bilgiyi seçerek ihtiyacı olan bilgiye ulaşan, bu bilgiyi kullanmasını bilen ve sorunlara alternatif çözümler getirebilme yeteneği edinmiş mühendisler yetiştirmek asıl hedefimizdir.

Eğitim ve öğretim müfredatımız teori ve uygulamayı dengede götüren bir yaklaşımla oluşturulmuştur. Teorik ve uygulamalı eğitim-öğretimin yanında sanayide ilave uygulama imkânı sunulması öğrencilerimize büyük bir tecrübe ve birikim kazandırmaktadır. Ayrıca fakültemizde öğrencilerimizin yönelmek istedikleri alanlara yoğunlaşma fırsatı veren bir müfredat sunulmaktadır.

Titizlikle hazırladığımız eğitim öğretim programının sonucunda mezunlarımız; kendine güvenen, öğrenmeyi öğrenmiş, sanayiyi ve sanayiciyi tanıyan mühendis profiline sahip olarak kendi alanlarındaki işlere kolayca ve hatta tercih edilen mühendisler olarak yerleşmektedir. Endüstride uygulama mühendisi ve Ar-Ge mühendisi olarak en iyi pozisyonlarda çalışan mezunlarımızın yanı sıra akademik gelecek için yurt içinde ve yurt dışındaki üniversitelerde lisansüstü eğitimlerine devam eden mezunlarımız da bulunmaktadır.

Fakültemiz; diğer üniversite ve araştırma merkezleriyle ortak projeler yapabilecek, iyi eğitimli, dünya standartlarında bilimsel bilgi üretebilecek nitelikli akademisyenleri bünyesinde barındırmaktadır. Öğrencilerimize teknik ve sosyal beceriler kazandırmanın yanı sıra toplumda alanlarında liderlik yapabilecek pozisyon almalarını sağlamak en büyük amacımızdır. Bunu sağlamak için birbirine destek veren ve farklılıkları zenginlik bilip farklılığa değer veren sıcak bir eğitim öğretim ortamı oluşturmak en büyük arzumuzdur.

Bu vesile ile sizlere mutluluk ve üstün başarılar diliyorum.

Prof. Dr. Faruk ÜNSAÇAR

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı