İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

KTO Karatay Üniversitesi Kütüphane ve Müze Yönetim Direktörlüğü, üniversitemizin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini desteklemek, bilgi ve belge ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2010–2011 akademik yılında hizmet vermeye başlamıştır.

Araştırmada, bilimsel bilgiye ulaşmada ve eğitimde en önemli destek birimi olan KTO Karatay Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, 868 metrekarelik kapalı alana sahiptir. Kütüphane içerisinde aynı anda 270 okuyucunun yararlanabileceği okuma salonu da mevcuttur. Okuma salonunda kablosuz internet erişiminin yanı sıra araştırmacı ve okuyucuların hizmetine sunulmuş olan 8 adet katalog tarama bilgisayarı bulunmaktadır.

KTO Karatay Üniversitesi Merkez Kütüphanesi haricinde ayrıca üniversitemizin gelişimine bağlı olarak çeşitli birim ve unsurlarında da kütüphane ve çalışma alanlarımız oluşturulmuştur. Bu doğrultuda 13 Kasım 2017 tarihinde Hukuk Fakültesi TOBB Binası Kütüphanesi, 29 Aralık 2017 tarihinde KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Medicana Konya Hastanesi Kütüphanesi ve 1 Eylül 2020 tarihinde ise KTO Karatay Üniversitesi Ticaret ve Sanayi Meslek Yüksek Okulu Kütüphanesi açılmıştır.

Kütüphanemiz; koleksiyon, satın alma ve bağış yoluyla sürekli geliştirilmektedir. Kütüphanemizdeki kaynaklar ise Library of Congress Sınıflama Sistemine göre yerleştirilmiş olup, açık raf sistemiyle çalışmaktadır. Kütüphanedeki materyallerin katalog bilgileri, Yordam Kütüphane Otomasyon Programı ile elektronik ortama aktarılmış ve internetten okuyucuların hizmetine sunulmuştur.

Kütüphanemiz, kullanıcıların araştırma ihtiyaçlarını karşılamak, toplumun araştırma ve mesleki ihtiyaçlarını desteklemek üzere; sesli ve sessiz okuma salonları ile ideal bir çalışma ortamı sunmaktadır. Kütüphanemiz basılı ve elektronik ortamda 350 milyondan fazla güvenilir basılı ve elektronik bilgi kaynağı koleksiyonlarına sahiptir.

İlham verici çalışma alanları ve yenilikçi hizmetleri ile kullanıcıların akademik hedeflerine ulaşmasına yardımcı olan kütüphanemiz; Türkçe, İngilizce ve Arapça eserlerden oluşan seçkin ve zengin koleksiyonlara sahiptir. Bu koleksiyonlar, farklı türlerde kitaplar, birincil kaynaklar ve referans kaynakları içermektedir.

Kullanıcıların ihtiyaç duyduğu veya koleksiyonlarda bulunmayan kaynakları ise direktörlüğümüz; satın alma, abonelik, bağış, diğer kütüphanelerden ödünç alma gibi yollarla en kısa sürede ve mümkün olan en iyi erişim yollarıyla temin ederek kütüphanemiz kullanıcılarına sunmaktadır. Ayrıca Türkiye’deki üniversiteler ve araştırma kütüphaneleri ile yaptığımız anlaşmalarla, araştırmacılarımızın farklı koleksiyonlardan da yararlanmalarını sağlamaktayız.

Kütüphanemizde; danışma, bilgiye erişim, ödünç verme, internet kullanımı, görsel-işitsel bilgi kaynaklarının kullanımı, elektronik veri tabanlarından yararlanma, kullanıcı eğitimi gibi her türlü kütüphane hizmeti profesyonel kütüphaneciler aracılığı ile verilmektedir. Araştırmacıların bilgi kaynaklarından 7/24 yararlanması için bilgi kaynaklarını bu anlayışla hizmete sunmaktayız. Elektronik ortamdaki tüm kaynak ve hizmetlerimizden KTO Karatay Üniversitesi e-posta kullanıcı adı ve şifresi ile yararlanılabilmektedir.

GÖREV ALANLARI

  • Kataloglama
  • Kitap Ödünç-İade
  • Elektronik Kaynaklar
  • Kütüphaneler Arası Ödünç ve Doküman Sağlama Hizmeti (ILL) (KİTS – TÜBESS)
  • Akademik Yayın Desteği
  • İntihal Analiz Takibi
  • Kurumsal Akademik Açık Arşiv