İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, 2009-2010 eğitim-öğretim yılında Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümleri ile eğitim-öğretime başlamıştır. Daha sonra Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve son olarak Yazılım Mühendisliği Bölümleri açılarak Türkiye’nin en güçlü programlarına sahip fakültelerinden biri olmuştur.

Fakültemizde eğitim, Endüstri Mühendisliği Bölümü hariç en az %30 İngilizce olarak sürdürülmektedir ve İngilizce hazırlık eğitimi zorunludur. Bu yaklaşımla mezunlarımız, alanları ile ilgili hem Türkçe hem de İngilizce ifade yeteneği kazanmaktadır.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, geniş laboratuvar imkanları ile ön plana çıkmaktadır. Laboratuvarlarımız; fizik, kimya, bilgisayar, elektrik-elektronik, elektrik makinaları, inşaat, mekatronik, mekanik, nümerik analiz, robotik, hidrolik-pnömatik, ölçme, akışkanlar mekaniği ve tesisat alanlarında deneyler yapmak üzere teşkil edilmiştir. Son teknolojiyle donatılan laboratuvarlarımızda proje tabanlı öğrenmeyi sağlayan teknik imkânlar ile öğrencilerimiz öğretim üyelerimizin danışmanlığında kurguladıkları yeni tasarımları gerçekleştirebilmektedir. Tasarımların gerçekleştirilmesi için makina tasarım atölyesi, model atölyesi ve makina imalat atölyeleri bulunmaktadır.

Derslerde verilen projelerin başlatılmasından sonuçlandırılmasına kadar olan süreç, doğru program ve materyallerin kullanımı sayesinde etkin bir şekilde takip edilmektedir. Öğrencilerimiz bu laboratuvarlarda aldığı eğitim sayesinde, mezun olduktan sonra çalışacağı ortamlara aşina olmaktadır. Ayrıca öğrencilerimiz üniversitemize ait Akıllı Teknolojiler Merkezi’nde (AKİTEK) gömülü yazılımlar geliştirerek hem nesnelerin interneti ile ilgili çalışmalar yapabilmekte hem de yapılacak projelerde yer alarak donanım ve yeterlilik açısından kendilerini geliştirebilmektedir.

Üniversitemiz bünyesinde bulunan Akıllı Teknolojiler Merkezi (AKİTEK) Projesi’nin yanı sıra Konya Ticaret Odası Model Fabrikada öğrencilerimizin akademik bilgilerini sahada uygulama fırsatı yakaladıkları diğer önemli bir projedir. Model Fabrikada, CNC Torna, CNC Dik İşlem Merkezi, 3D Ölçüm Cihazı vb. makine ve ekipmanlarla geleneksel ve yalın üretim tekniklerinin rahatlıkla karşılaştırılabileceği bir esneklikte Pnömatik Silindir üretimi yapılmaktadır. Ayrıca yine kendi bünyesinde dijital dönüşüm unsurlarının daha fazla kullanılacağı montaj hatları ve Endüstri 4.0 uygulamaları gerçekleştirilmektedir. Öğrencilerimize Konya Ticaret Odası Mesleki Eğitim Merkezi’nde bulunan üniversal tezgahlarda ve CNC tezgahlarda, metal işleri konularında uygulama imkânı sunulmaktadır.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesine bağlı bölümlerin öğretim programları, uluslararası akreditasyon kuruluşlarının öngördüğü ölçütler doğrultusunda ve sanayinin ihtiyaçları da gözetilerek hazırlanmıştır. Her öğretim programında temel bilimler, genel mühendislik ve alana yönelik derslerin yanı sıra, sosyal bilimler ile ilgili dersler de yer almaktadır. Teorik mühendislik dersleri, uygulamalar ve deneylerle desteklenmektedir. Öğrencilerimize 4. ve 6. yarıyıl sonunda toplam en az 20 iş günü iki yaz stajı ve son sınıf öğrencilerimize isteğe bağlı olarak bir dönem süren İşletmede Mesleki Eğitim imkânı sunulmaktadır. Öğrencilerimiz eğitimlerinin bir parçası olarak; yurt dışında anlaşmalı olduğumuz üniversitelerde Erasmus değişim programlarından yararlanarak ders alabilmekte ve yurt dışında staj yapabilmektedir.