KTO Karatay Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KTO KAR-DİL), Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’nın 18 Temmuz 2012 tarih ve 28357 sayılı kararı ile kurularak 26 Eylül 2013 tarihinde eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

Bugüne kadar merkezimizde Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) bursuyla, sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle veya bireysel katılımla 850’den fazla uluslararası öğrenci Türkçe öğrenmiştir.

Türk dili öğretiminin yanında ulusal ve uluslararası geçerliliğe sahip sertifika programları ve sınavların da uygulandığı KTO KAR-DİL, KTO Karatay Üniversitesi’nde ön lisans veya lisans öğrenimi görmeye hazırlanan uluslararası öğrencilere de eğitim programı sunmaktadır.

KTO KAR-DİL öğrencileri sadece sınıfta, teorik eğitim almakla kalmaz. Aynı zamanda sosyal etkinlikler ile teoriyi pratiğe dönüştürerek Türkçe konuşma becerilerini geliştirme fırsatı da elde eder.