KTO Karatay Üniversitesi, iş dünyamızın büyük bir ihtiyaç olarak gördüğü eğitimli ve nitelikli ara insan gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında, Ticaret ve Sanayi Meslek Yüksekokulu’nu eğitim dünyamıza kazandırmıştır. Yüksekokulumuzda bugün, “Dış Ticaret”, “Mekatronik”, “Bilgisayar Programcılığı” ve “Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri” programlarında iki yıllık eğitim verilmektedir.

Meslek Yüksekokulumuz, ülkemizin en genç ve dinamik meslek yüksekokulları arasındadır. Üniversite-sanayi iş birliğini gerçekleştirebilmek amacıyla Konya sanayisi içerisinde Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü (KTO-TEK) yerleşkesinde konumlandırılmıştır. Kampüs içerisinde Ticaret ve Sanayi Meslek Yüksekokulumuz ile birlikte KTO Karatay Üniversitesi Akıllı Teknolojiler Merkezi, KTO Dış Ticaret Merkezi, KTO Model Fabrika, KTO Fuar Şubesi ve KTO Mesleki Eğitim Merkezi yer almaktadır. KTO Karatay Üniversitesi Ticaret ve Sanayi Meslek Yüksekokulu, eğitim-öğretim açısından her türlü donanım ve teknolojik altyapıya sahip olup, laboratuvarlar gerekli araç-gereçlerle donatılmıştır.

Dış Ticaret ve Mekatronik programlarımızdaki öğrencilerimiz yerleşke içerisinde bulunan diğer iştiraklerimizden alanlarıyla ilgili kısımlarda yararlanabilmekte ve derslerde öğrendiklerini uygulamalı bir şekilde tecrübe edebilmektedir. Bilgisayar Programcılığı Bölümü, tamamen sektörün ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, sektör ile temas halinde kurgulanmış bir programdır. Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı’mız ise alanında tecrübeli akademisyenlerimiz öncülüğünde Airbus A320 uçak kabini eğitim simülatörümüzde geleceğin kabin memurlarına ihtiyaç duydukları nitelikli eğitimi sunmaktadır.

Sektör tecrübesi olan seçkin akademik kadromuz, tecrübeleriyle öğrencilerimize rehberlik etmekte ve onları geleceğe hazırlamaktadır. Ticaret ve Sanayi Meslek Yüksekokulumuz, bu uygulamalarıyla, ülkemizde örnek bir model olma yolunda ilerlemektedir.