İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Ticaret ve Sanayi Meslek Yüksekokulu, güçlü akademik kadrosu, modern eğitim anlayışıyla ticaret ve sanayi sektöründe iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü üstlenen bireyler yetiştiriyor.

KTO Karatay Üniversitesi Ticaret ve Sanayi Meslek Yüksekokulunda Dış Ticaret, Mekatronik, Bilgisayar Programcılığı, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programlarıyla, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu çözüm üretebilen, kalite odaklı, yeniliklere ve değişime uyum sağlayabilen, risk alabilen nitelikli mezunlar iki yıllık eğitimle yetiştirilmektedir.

Sektör tecrübesi olan uzman akademisyenler, öğrencilere tecrübeleriyle rehberlik ederek, donanım sahibi olmalarında ve kariyer planlamalarını gerçekleştirmelerinde yönlendirici olmaktadır. Programlar, öğrencilerin öğretim süreleri boyunca edinecekleri teorik ve uygulamaya yönelik bilgilerle, kendilerini geliştirmelerine olanak sağlamaktadır.

Dış Ticaret Programında Teorik ve Uygulamalı Eğitim İç İçe

Ülke ekonomisinin kalkınmasında dış ticaret, önemli bir olgudur. İhracatın arttırılması, ekonomiyi yükseltmekte ve değer katmaktadır. Dış Ticaret Programı, dış pazara yönelen, dış ticaret konularında pratik bilgi ile donanmış, gümrük mevzuatına hâkim, endüstriyi tanıyan dış ticaret uzmanları yetiştirmektedir.

KTO Karatay Üniversitesi öğrencileri, KTO Teknoloji ve Eğitim Kampüsü’nde sanayi bölgesi ile iç içe olmanın avantajından yararlanmaktadır. Öğrenciler, zorunlu ve gönüllü staj imkânlarıyla hem teorik hem de uygulamalı eğitimi bir arada alabilmektedir. Ayrıca Dış Ticaret Programı öğrencileri, KTO Teknoloji ve Eğitim Kampüsü’nde yer alan Dış Ticaret Merkezi’nde uygulama yapabilmektedir.

Dış Ticaret Mezunlarının Geniş Kapsamlı İstihdam Olanakları

Ticaret ve Sanayi Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Programından mezun olun öğrenciler, ithalat ve ihracata bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışabilmektedir. Taşımacılık, gümrük işlemleri bankacılık ve lojistik alanlarında faaliyet gösteren özel sektör firmalarında iş imkânı bulmaktadır.

Firmalara dış ticaret konusunda danışmanlık yapan mezunlar, T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan Gümrük Müşavir Yardımcılığı sınavına girdikten sonra Bakanlık tarafından onaylı B karnesi alarak Gümrük Müşavir Yardımcısı olabilmektedir. Ayrıca ihracatçı birliklerinde istihdam edilme imkânı bulan KTO Karataylı mezunlar, uluslararası lojistik firmalarında çalışmaktadır. Öğrencilerin dikey geçiş sınavında başarılı olmaları halinde dört yıllık İşletme, Uluslararası Ticaret ve Lojistik gibi bölümlere geçiş yapabilme olanakları bulunmaktadır.

Mekatronik Programı, Sanayi-Ticari İş Alanlarında Nitelikli İnsan Gücü Yetiştiriyor

KTO Karatay Üniversitesi Ticaret ve Sanayi Meslek Yüksekokulu Mekatronik Programı, sektörden gelen dinamik eğitim kadrosu ile günümüz sanayi-ticari iş alanlarında kullanılan makina, otomasyon, robotik, elektrik, elektronik, bilgisayar kontrollü tüm ekipman, donanım ve donatım sistemlerini üretmektedir. Programda, üretimde gerekli olan teknolojik yapıların tanıtımı, tasarımı, kurulumu, kullanımı, bakımı, tamiri ve geliştirilmesi konularında nitelikli teknik insan gücü yetiştirmektedir.

KTO Karataylı öğrenciler, zorunlu ve gönüllü staj imkânlarıyla hem teorik hem de uygulamalı eğitimi bir arada alabilmektedir. Ayrıca Mekatronik Programı öğrencileri, KTO Teknoloji ve Eğitim Kampüsünde yer alan Model Fabrika’da uygulama yapabilmektedir.

Üretim Alanında Aranan Mezunlar

Mekatronik Programı, öğrencilere güncel üretim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanma, bakım ve onarım yapabilme yetkinliği sağlanmaktadır.  Mekatronik Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, “Mekatronik Teknikeri” unvanının sahibi olmaktadır.

KTO Karataylı mezunlar, özel sektörde birçok kurum ve kuruluşta çalışabilmektedir. Kontrol sistemleri, robotlar, endüstriyel otomasyon, bina otomasyonu, havacılık mühendisliği, imge-ses işleme, ev ürünleri, otomotiv, savunma sanayii, tıbbi uygulamalar, üretim, lazer optik sistemleri ve akıllı ölçüm cihazları gibi birçok alanda faaliyet gösteren işletmelerde tekniker olarak görev alabilmektedir.

Gökyüzünün Gülen Yüzleri: KTO Karataylı Kabin Memurları

KTO Karatay Üniversitesi Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı, ulusal ve uluslararası alanda sivil havacılık personeli ihtiyacını karşılayabilecek nitelikli kabin hizmetleri personeli yetiştirmekte ve Türkiye’de havacılık eğitimine katkı sağlamaktadır.

KTO Karataylı öğrenciler, İngilizceyi hem genel hem de mesleki olarak ileri seviyede ve akıcı olarak kullanım becerisiyle mezun olmaktadır. Ayrıca üniversitede sunulan 8 farklı yabancı dil eğitiminden yararlanan öğrenciler, kabin memurlarının sahip olması gereken en önemli yetkinliklerden biri olan yabancı dil eğitimini yoğun ders programları ile almaktadır. Kabin memuru adayı öğrenciler, yabancı dil eğitimlerinin yanı sıra emniyetten ilk yardıma, uçuş psikolojisinden iletişime kadar birçok alanda kendilerini geliştirmektedir.

Kabin Memuru Adaylarına Gerçek Uçak İçerisinde Mock-up Eğitimi

Kabin memuru adayı öğrenciler çok yoğun uygulamalar içeren, alanında uzman akademisyenler eşliğinde oldukça sıkı ve nitelikli eğitimlerden geçmektedir. Bütün kabin memurları, uçuş öncesi, uçuş esnası ve sonrası da dahil olmak üzere uçuş emniyetinin nitelikli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayacak donanım ile mezun olmaktadır.

KTO Karataylı kabin memuru adayı öğrencilerin Mock-up eğitimi, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün belirlediği kurallar çerçevesinde gerçek bir uçuş deneyimi sunan uçak ortamında son teknoloji ve donanıma sahip cihazlarda gerçekleştirilmektedir. Bu eğitimi alan kabin memuru adayları; yangın, basınç boşalması, tahliye, uçağa kuş çarpması, suya acil iniş ve motor arızası gibi olası acil durumlara karşı tüm bilgi ve donanıma sahip olmaktadır.

Ulusal ve Uluslararası Hava Yolu Şirketlerinde İstihdam Fırsatı

KTO Karatay Üniversitesi Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı, havayolu sektöründe faaliyet gösteren firmaların ihtiyaç duyduğu nitelikli kabin hizmetleri personeli talebini karşılamaktadır. Bu nedenle mezun olan öğrenciler, “Kabin Memuru” unvanını almakta, edindikleri yetkinliklerle havacılık sektöründe ulusal ve uluslararası hizmet veren yerli işletmeler, tarifesiz sefer düzenleyen havayolu işletmeleri ve yabancı havayolu işletmelerinde de istihdam edilebilmektedir.

Bilgisayar Programcılığı ile Sertifikalı Eğitim İmkânı

KTO Karatay Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Programı, Türkiye’de sanayi alanında ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünü yetiştirmektedir. Öğrenciler, sektörün ihtiyaçları doğrultusunda oluşturulan güncel müfredat ile bilgisayar yazılımı ve donanımı konusunda gelişmeleri yakından takip ederek alanlarında nitelikli olarak kendilerini geliştirmektedir.

KTO Karatay Üniversitesi Merkez Kampüsünde öğrencilere alanında uzman akademisyenlerle verilen eğitim, mezun olduktan sonra büyük bir avantaj sağlamaktadır. Ayrıca öğrenciler, KTO Teknoloji ve Eğitim Kampüsü’nde yer alan Mesleki Eğitim Merkezi’nde sertifikalı eğitim alma imkânına da sahiptir.

İş Hayatında Öne Çıkan Bilgisayar Programcılığı KTO Karatay’da!

KTO Karataylı Bilgisayar Programcılığı mezunları, kamuda ve kamuya bağlı kuruluşlarda, belediyelerde, hastanelerde, üniversitelerde “Bilgisayar Programlama Teknikeri” olarak çalışmaktadır. Ayrıca özel sektörde; yazılım geliştiren firmalarda, bankalarda, sigorta şirketlerinde mal ve hizmet üretiminde yer alan diğer iş kollarında web tasarım uzmanı, veri tabanı uzmanı, yazılım geliştirme uzmanı olarak görev almaktadır.

21 Temmuz 2023