Topluluğumuz; 0-18 yaşları arasında normal gelişim gösteren, özel gereksinimi olan, korunmaya muhtaç, çalışan, mülteci, suça itilmiş çocuklar ve hastanede yatan çocukların tüm gelişim ve beceri alanlarını destekleyici programları birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Çocuklar dünyanın en büyük servetidir. Çocukların genel davranış özelliklerini anlamak, onların ruh dünyalarına inmek amacıyla 2015 yılında KTO Karatay Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Topluluğu kurulmuştur.
Topluluğumuz; KTO Karatay Üniversitesi’nde öğrenci, akademisyen, idareci gözetmeksizin çocukla ilgilenen, ilgilenmek isteyen, çocukluğunu hiç yitirmemiş ve yitirmeyecek insanları bir çatı altında toplamayı kendine misyon edinmiştir. Bu doğrultuda çeşitli etkinliklere imza atılmış, çocuklarla, öğrencilerle, öğretmenlerle bir araya gelinerek hem öğrenilmiş hem de çocuklar gibi eğlenilmiştir. Bizler çocuğun olduğu her alandayız. Alanlarında uzman kişiler ile eğitim ve pratik öğrenmeyi birleştirmeyi amaçlayan söyleşiler, seminerler ve konferanslar ile öğrencilere; Toplumsal sorumluluk bilincini geliştirmeyi hedefleyen, sosyal farkındalık ve sosyal sorumluluk projeleriyle çocuklara ve ebeveynlerin ruhlarına dokunabilmeyi hedeflemekteyiz.
Paulo Coelho’nun bir sözü vardır. “Eğer bir gün yolunuzu kaybederseniz bir çocuğun gözlerinin içine bakın çünkü bir yetişkine öğretebileceği her zaman üç şey vardır: Nedensiz yere mutlu olmak, her zaman meşgul olabilecekleri bir şey bulmak ve elde etmek istediği şey için var gücüyle dayatmaktır.”
Bizleri daha yakından tanımak, çocuklar gibi şen ayrılacağınız etkinliklerde buluşmak ve yeniliklere açılmak isterseniz dönem içinde düzenlenen Hoş Geldin Kampüsfest, Kültür Sokağı ve Spor Şenlikleri, Öğrenci Toplulukları buluşmasında açtığımız stantlarda ve sizlere hitap eden ve kendini sürekli yenileyen sosyal medya hesaplarımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.
Topluluk Bilgileri
Topluluk Başkanı: Züleyha KÖROĞLU