İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...
İnsanın yaşadığı çevreyi -kent ölçeğinden küçük bir odaya kadar- tasarlayacak ve inşa edecek bireyleri yetiştiren Mimarlık Bölümü; günümüz teknoloji ve imkanlarını kullanarak nitelikli yaşam alanlarını oluşturabilen, uluslararası alanlarda rekabet edebilecek, güncel kentsel ve mimari konuları takip eden, sorgulayan ve öneri getirebilen, insan odaklı, toplum yararını gözeten, tarih ve çevre bilincine sahip, çalışma ortamında yetkinlikleriyle öne çıkan mimarlar yetiştirmeyi amaçlar.

Mimarlık Nedir?
Mimarlık yaşam alanlarını, kullanıcının ihtiyaç ve isteklerine yönelik olarak fiziksel çevre koşullarını da dikkate alarak işlevsel gereksinimleri ekonomik ve teknik imkanları estetik bir anlayışla tasarlama ve inşa etme sanatıdır. Mimarlığı diğer sanatlardan ayıran en büyük özelliği insan yaşamını ve toplumu doğrudan etkilemesidir.

Mimarlık Eğitimi İlkeleri:
· İnsan, mekan ve kent ilişkileri
· Nitelikli mekan tasarımı
· Tasarım ve yapı bilgilerinin birlikte kullanımı
· Sürdürülebilirlik
· Evrensel tasarım
· Disiplinlerarası çalışma

Ders İçerikleri:
Mimarlık Bölümü ders içerikleri aşağıdaki konular çerçevesinde oluşturulmaktadır:
· Mimari tasarım yeteneklerini geliştirmeye yönelik çalışmalar, tasarım kuram ve kriterleri,
· İnşaat teknolojisi, yapım sistemleri ve detayları
· Kent, mimarlık ve şehircilik konuları
· Sürdürülebilir tasarım ve enerji etkin yapısal çevre
· Yapı ekonomisi ve yönetimi
· Tarihi çevre ve koruma bilinci, restorasyon teknikleri
· Mimarlık tarihi
Ayrıca yabancı dil, mesleki bilgisayar programları ve farklı konulardaki seçmeli derslerle Mimarlık Bölümü ders programı desteklenerek disiplinler arası bir yaklaşımla 4 yıllık lisans eğitimi boyunca öğrencilere gerekli bilgi kazandırılmakta ve öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri sağlanmaktadır.

Çift Diploma:
Mimarlık Bölümü öğrencileri, İç Mimarlık bölümünde Çift Ana Dal Programına başvurarak 4 yıllık eğitimlerinin sonunda 2 diploma ile mezun olma hakkına sahiptir.