KTO KAR-DİL’de dil öğretiminin yanında sosyal ve kültürel etkinliklere de büyük bir önem verilmektedir. Sosyal etkinliklerle öğrencilerin Konya’yı ve yerleşik kültürü daha iyi tanımaları, yeni arkadaşlıklar kurmaları, ders dışında da öğrendiklerini konuşarak pratik yapabilmeleri sağlanmaktadır.

Şehir Turu

Öğrenciler, merkezimizde Türkçe öğrenmeye başladıktan kısa bir süre sonra yaşayacakları şehri daha yakından tanıyıp önemli mekânları görebilmeleri için Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile bir şehir gezisi düzenlenmektedir.

Sinema

Öğrencilerimizin dil becerilerini görsel-işitsel olarak geliştirmek amacı ile her yıl düzenli olarak öğrencilerimize sinemada film izletilmektedir.

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi   ve Konya Bilim Merkezi Gezileri

Öğrencilerimizin Konya’da bulunan Tropikal Kelebek Bahçesi ve Konya Bilim Merkezine dil gelişimlerine destek olmak amacı ile geziler düzenlenmektedir.

Spor Etkinlikleri

Öğrencilerimiz ile her yıl mayıs ayında 19 Mayıs şenlikleri kapsamında düzenlenen ve Konya Büyük Şehir Belediyesi tarafından organize edilen Başkanlık Futbol Turnuvasına katılım sağlanmaktadır.

Geziler

Öğrencilerimiz ile birlikte her yıl şehir dışı gezileri düzenlenmektedir. Ayrıca Konya’nın ilçelerini de kapsayan kültürel geziler de Merkezimizce düzenlenmektedir.