İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...
# Program Öğrenme Çıktıları
1 Mezun olan bir hekim, bir bütün olarak vücudu ve onu oluşturan organ sistemlerinin gelişimini, normal yapı ve işlevleri ile patolojik değişikliklerin yarattığı etkileri değerlendirir.
2 Mezun olan bir hekim, hastalık etkenlerini ve önleyici tedbirleri bilir.
3 Mezun olan bir hekim, hastalıklara uygun tedavi seçeneklerini kullanır, insan yaşamını ve sağlığını korur.
4 Mezun olan bir hekim, hastalıkların tanı ve tedavisinde kanıta dayalı yöntemleri seçebilir.
5 Mezun olan bir hekim, sahip olduğu yetkinlikleri kullanarak hastalar, aileleri ve sağlık çalışanları ile etkin iletişim kurar, gerektiğinde rehberlik yapar.
6 Mezun olan bir hekim, hekimlik anlayışının gerektirdiği şekilde hastayı değerlendirir, anamnez alır, fizik muayene yapar, klinik yaklaşımda ve değerlendirmede bulunur.
7 Mezun olan bir hekim, tetkik ister, ayırıcı tanı yapar ve tedavi planı oluşturur.
8 Mezun olan bir hekim, güncel, güvenilir tanı yöntemleri ile hastalığa uygun farmakolojik, fiziksel, nutrisyonel, psikososyal tedavi yöntemleri seçebilir.
9 Mezun olan bir hekim, kan basıncı ölçme, kan alma, enjeksiyon gibi temel tıbbi becerileri uygular ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilir.
10 Mezun olan bir hekim, bilimsel yöntemi etik kurallar çerçevesinde kullanır, doğru bilginin paylaşılmasına, uygulanmasına ve geliştirilmesine katkıda bulunur.
11 Mezun olan bir hekim, yaş, hastalık ya da engellilik, inanç, etnik köken, cinsiyet, konum gözetmeksizin hasta ve yakınlarına yaklaşır ve bunun bir etik zorunluluk olduğunu benimser.
12 Mezun olan bir hekim, hastalıkların epidemiyolojisi, patolojisi, semptom, bulgu, prognoz ve tedavisini planlar.
13 Mezun olan bir hekim, acil müdahale gerektiren durumlarda, ilk yardım ve temel yaşam desteği sağlar ve sonraki süreci planlar.
14 Mezun olan bir hekim, yürütücüsü olduğu projede diğer disiplinlerden araştırmacılarla ortak çalışarak, projenin planlanmasını, yönetilmesini ve sürecin takip edilmesini sağlar.
15 Mezun olan bir hekim, alanında karşılaşılan ve öngörülemeyen sorunları çözmek için bireysel ve ekip olarak sorumluluk alır.
16 Mezun olan bir hekim, tıp alanındaki yabancı dili etkin olarak kullanır, böylelikle güncel literatürü izler, değerlendirir ve yorumlar.
17 Mezun olan bir hekim, ulusal ve uluslararası alanda meslektaşları ile etkin sözlü ve yazılı iletişim kurar ve sağlık alanında güncel bilgileri ve gelişmeleri paylaşır. Ayrıca, kültürlerarası iletişim kurma bilgi ve becerisine sahiptir.
18 Mezun olan bir hekim, doğru ve güvenilir kayıt tutar, veri toplar, epidemik, klinik ve laboratuvar verileri analiz eder, yorumlar ve sonuçlarının paylaşılmasında etik ilkelere uygun davranır.
19 Mezun olan bir hekim, öğrenme hedeflerini belirler ve bu hedeflere ulaşmak için gerekli çalışma ve uygulamaları gerçekleştirir, ilgili kaynaklara etkin ve hızlı erişir.
20 Mezun olan bir hekim, mesleğinin gerektirdiği evrensel koşullara, yasa ve yönetmelik ile mevzuatları benimser. Yaşam boyu öğrenmeyi benimser ve her zaman gelişime açıktır. Mezuniyet sonrası kurum içi, yerel, ulusal ve uluslararası eğitimlere katılır ve belgeler.
21 Mezun olan bir hekim, sağlık alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar ve multimedya eğitim araç gereçleri kullanır. Tıbbi bilişim ve iletişim teknolojilerinden faydalanır.
22 Mezun olan bir hekim, sağlık alanı ile ilgili konularda ilgili kişi ve kurumları bilgilendirir; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak aktarır. Çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekler ve paylaşır.
23 Mezun olan bir hekim, kalite yönetimi ve süreçleri hakkında bilgi sahibidir ve uygular.
24 Mezun olan bir hekim, bebek, çocuklar ve yaşlıları da kapsayacak şekilde, birey ve halk sağlığı, çevre koruma ve iş güvenliği konularında yeterli bilince sahiptir ve uygular.
25 Mezun olan bir hekim kimliği ile meslektaşlarına rol model ve topluma örnek olur.