İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...
# Program Öğrenme Çıktıları
1 Optisyenlik alanındaki temel düzeyde uygulamalı bilgiye sahip olur.
2 Işık hareketlerini, özelliklerini, ışığın diğer maddelerle etkileşimini, ışığın ölçümünü ve sınıflandırmasını inceleyen fiziğin alt dalı olan optik konusuna hakim olur.
3 Yaşam boyu öğrenme bilincine, öğrenme gereksinimlerini belirler ve bilgi kaynaklarına ulaşır. Alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilen, öğrenme gereksinimlerini belirleyebilen ve karşılayabilen yetkinlikte olur.
4 Optisyenlik alanı ile ilgili sahip olduğu temel bilgi birikimi ve becerilerini kullanarak verilen bir görevi bağımsız olarak yürütür.
5 Optisyenlik programı alanına ait tıbbi terminolojiye hakim olur.
6 Optisyenlik alanında, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı derslerden edindiği bilgileri mesleki olarak değerlendirir ve uygular.
7 Optisyenlik alanında elde ettiği bilgiler doğrultusunda cihazlarla ilgili beklenmeyen bir durum ile karşılaştığında sorunları tanımlar.
8 Optisyenlik alanında çalışan bir birey olarak görev, hak ve sorumlulukları ile ilgili yasa, yönetmelik ve mevzuata uygun hareket eder. Mesleki ilke ve standartlara uygun davranarak çözüm önerileri geliştirir.
9 Alanındaki temel bilimsel bilgiye ulaşma, değerlendirme ve uygulayabilme becerisine sahip; insan vücudunun sistemleri ve temel yapıları ile göz anatomisine hakim olur.
10 Meslektaşları, hastalar, hasta yakınları, diğer paydaşlar ile etkin bir iletişim kurar ve diğer sağlık disiplinleri ile çalışabilme yeteneğine sahip olur.
11 Optisyenlik alanında eksik olan temel güvenlik eksikliklerini, sorunlarını tespit eder ve çözüm yollarını arar.
12 Maddenin yapısı, özellikleri, etkileşimleri, tepkimeleri, maddeler arası dönüşümleri ve kullanım alanları hakkında bilgi sahibi olur.
13 Alanı ile ilgili verilerin toplanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere sahip olur.
14 Alanının gerektirdiği temel düzeyinde bilgisayar yazılımlarını, bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
15 Optisyenlik alanı ile ilgili konularda sahip olduğu teknolojik bilgi ve becerileri kullanarak ilgili kişi ve kurumları bilgilendirir, sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak aktarır.
16 Bilgi ve iletişim becerilerini kullanabilen, gelişen teknolojiyi sahada uygulayabilecek teknik donanımda, bilgiyi sentezleme becerisine sahip, göz ve el koordinasyonunu rahat kullanabilen yetkinlikte olur.
17 Öğrencilerin sonraki yıllarda görecekleri mesleki İngilizce derslerini takip edebilmeleri, lisans sonrası ve meslek hayatlarında ihtiyaç duyacakları; İngilizceye temel oluşturacak seviyede İngilizce dil bilgisi, kelime dağarcığı, okuduğunu anlama yetisi kazanır.
18 Modern Türkiye´nin doğuş ve gelişim süreci içindeki olaylar, fikirler ve ilkeler hakkında bilgi sahibi olur.
19 Alanında mezuniyet sonrası girişimci bir ruha sahip olur.
20 Bilişim teknolojilerini en az bir bilgisayar yazılımını etkin bir biçimde kullanır.
21 Türkçe’nin yapı ve anlam bakımından özellikleri, temel eserler, toplum içinde kendini ifade etme ve dili doğru kullanabilir.
22 Can use Turkish language in terms of structure and meaning, basic works, self-expression in society and language correctly.