İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...
# Program Öğrenme Çıktıları
1 Anestezi Programı alanındaki güncel bilgileri içeren temel düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgiler doğrultusunda uygulama yapacak boyutta pratik bilgi ve beceri sahibi olur.
2 Anestezi teknikerinin görev, yetki ve sorumluluklarının neler olduğunu bilir, ilgili yasa, yönetmelik ve mevzuata uygun hareket eder, ekip çalışmasının sorumluluk bilincinde etik değerlere uyar.
3 Ameliyathane ve anestezi cihaz ve ekipmanlarını bilir, uzmanlık alanıyla ilgili cihaz ve ekipmanları kullanma yetkinliğine ulaşır. Anestezi alanında elde ettiği bilgiler doğrultusunda cihazlarla ilgili beklenmeyen bir durum ile karşılaştığında sorunları tanımlar.
4 Türkçe dil bilgisine ve dili kullanma becerisine sahip olup, sözlü ve yazılı olarak etkili iletişim kurabilir.
5 Hastalıkların/hastaların ve cerrahinin türüne göre anestezi açısından preoperatif, peroperatif ve postoperatif ihtiyaçlar doğrultusunda anestezi planı oluşturup Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı ile birlikte uygular.
6 Mesleki gelişmeleri takip edebilecek düzeyde yabancı dil bilgisine sahiptir.
7 Milli ve evrensel değerleri kavramış, Atatürk ilkelerine bağlı yeni bilgi ve fikirlere açıktır.
8 Yaşam boyu öğrenme bilincine sahiptir.
9 Toplumsal sorumluluk bilinci ile yaşadığı sosyal çevre için proje ve etkinliklere katkı verir.
10 İnsanın vücudunun temel yapısı ve işleyişi hakkında bilgiye sahiptir. Sistemleri ve anatomik yapılarını tanımlar.
11 Temel farmakoloji ve alanında gerekli anestezik farmakoloji bilgisine sahiptir.
12 Anestezi Programı alanındaki temel bilimsel bilgiye ulaşma, değerlendirme, uygulayabilme, araştırma yapma ve sonuçlarını bildirme becerisine sahiptir.
13 Alanının gerektirdiği düzeyde kayıt, istatistik, bilgisayar, bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
14 Toplumumuzun ve insanlığın geçmiş kurumları ve anlayışlarının günümüze ve üniversitemiz değerleri üzerine etkisi hakkında fikir yürütebilir.
15 Anestezi programı alanına ait tıbbi terminolojiye hâkim olması beklenir.
16 Mesleğini uygularken meslektaşları, hastalar, hasta yakınları, hekimler ve diğer sağlık çalışanları ile etkin bir iletişim kurar.
17 Organ ve sistemlere ait hastalıklar hakkında temel ve genel bilgilere sahiptir.
18 Acil müdahale ile temel ve ileri yaşam desteği uygulamaları, reanimasyon süreci ve gelişebilecek özel durumlar ve acil yaklaşımlarda müdahale eder, güvenli hasta transportu sağlar.
19 Reanimasyon, yoğun bakım ve ağrı ünitelerinde hasta gereksinimlerini saptayıp order’a göre gerekli bakım ve tedaviyi uygular.
20 Diğer sağlık disiplinleri ile ortak çalışabilir.
21 Sepsi-antisepsi, sterilizasyon-dezenfeksiyon, kontaminasyon ve enfeksiyon hakkında temel bilgilere sahiptir.
22 İçinde bulunduğu sağlık hizmetlerinin yanı sıra sağlık üzerinde doğrudan ya da dolaylı olarak etkisi olan çevresel ve sosyo-ekonomik faktörlerin farkına varır.