İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...
# Program Öğrenme Çıktıları
1 A.Sosyolojik muhayyileyi edinmek, toplumsal gerçeklerin ayrımına varabilen bir zihinsel yorumlama becerisine sahip olmak.
2 B.Sosyoloji biliminin başlıca kavramlarına, teorilerine sahip olmak,
3 C.Sosyolojik bilgi birikimini pratik sorunlar önünde kullanabilme doğrultusunda yeterli yöntem bilgisine sahip olabilmek, programlarını (SPSS gibi) kullanabilmek,
4 D.Sosyolojinin alt disiplinlerini edebiyat, sanat, bilgi, kültür, din, iktisat, siyaset, aile sosyolojisi gibi yakından tanımak ve bu disiplinlerle çalışabilmek,
5 E.Sosyolojiyi diğer toplum bilimleriyle tarih, felsefe, psikoloji, antropoloji, siyaset bilimi, edebiyat, işletme, çalışma ekonomisi v.b. ilişkilendirilebilme ve yorumlamaya sahip olmak.
6 F.Sosyoloji disiplininin temel beklentilerini karşılamanın yanı sıra yeterli düzeyde etkili bir yabancı dil ve bilgisayar bilgisine sahip olmak ve gerekli programları kullanabilmek.
7 G.Güncel sosyolojik kavramsallaştırmalara ve modernizm, postmodernizm, küreselleşme gibi dönemselleştirmelere hâkim olmak.
8 H.Dünyadaki ve ülkemizdeki güncel gelişmeleri ve toplumsal dinamikleri kavrayabilecek ve bilgi çağının gerektirdiği temel donanımları kullanabilmek, tarihsel olarak tahlil edebilmek ve sosyolojik çözüm önerilerinde bulunabilmek,
9 İ.Ülkemizde sosyoloji biliminin başlangıçtan günümüze sürdürmüş olduğu macerayı, bu bilime katkı sağlayan belli başlı öncüleri ekseninde yakından değerlendirebilmek,
10 J.Gerek kamu gerekse de özel sektör ve düşünce kuruluşları gibi farklı çalışma alanlarında kendisinden istifade edilmesini sağlayacak donanıma sahip olmak,
11 K. Sosyoloji disiplininin teorik ve uygulama kısımlarında, sahaya inmede bireylerle etkili ve düzgün bir dil kullanımı ve bunu sosyolojik literatüre çevirebilme yetkinliğine sahip olmak.
12 L.Yazılı ve görsel kayıtları kullanarak özgün bilgi kaynaklarına ulaşabilir ve elde ettiği bilgileri eleştirel bir bakışla çözümleyebilir.
13 M. Sosyoloji ile ilgili bilgi ve birikimlerin oluşturulması (toplama, yorumlama ve sonuçların duyurulması) sürecinde toplumsal, kültürel, bilimsel ve etik değerlere uygun hareket eder.
14 N.Sosyolojik bilgiyi gündelik yaşamında kullanabilir, toplumsal ve kültürel hayata yayılmış olan güç ilişkilerini ortaya çıkarabilir ve sorgulayabilir.
15 O.Türkiye’nin toplumsal yapısını tarihsel süreç içerisinde analiz edebilir.
16 P.İnsan hakları, özgürlükler, sosyal adalet, eşitlik, toplumsal cinsiyet, kültürel değerler ve çevre konularına ilişkin farkındalık ve duyarlılık geliştirebilir.