İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...
BİLGİ                    
1. Farklı hukuk disiplinlerine ilişkin kavram ve kurumları açıklamak ve bu kavram ve kurumlar arasındaki ilişkileri kurabilecek bilgiye sahip olmak. 
2. Hukuk alanında araştırma ve yorumlama tekniklerini temel seviyede kullanabilmek.
BECERİLER         
1.Hukuk metodolojisi ve yorum yöntemlerini kavrayarak hukuk uygulamasında karşılaşılabilecek sorunları sıralamak.
2. Hukuk uygulamasında karşılaşılan sorunları mevzuat metinlerinden, yargı kararlarından ve doktrindeki görüşlerden yararlanarak çözüme kavuşturmak.
YETKİNLİKLER
İletişim ve Sosyal Yetkinlikler
1.Hukukun gerek ulusal gerekse uluslar arası düzeyde oluşumuna yönelik eleştirel bir bakışla düşünme ve değerlendirme yetkinliğine sahip olmak.
2. En az bir yabancı dil kullanarak Avrupa düzeyinde hukuk alanındaki temel bilgileri izleyebilmek ve karşılaştırmalı hukuktan yararlanma yetkinliği kazanmak.
3. Hukuk alanının gerektirdiği Avrupa düzeyinde bilgisayar kullanma yetkinliğine sahip olmak ve böylece bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilmek.
4.Yaşam boyu öğrenme bilinci kazanmak.
Alana Özgü Yetkinlikler
1. Demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü, laiklik ve sosyal devlet gibi temel anayasal değerleri kavramak ve bu ilkeleri benimsemek.
2. Hukuk mesleğinin gerektirdiği dürüstlük, adalet ve etik anlayışına sahip, evrensel hukuk ilkelerini özümsemiş hukukçular yetiştirmek.