İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, öğrencilerini tasarımın gücünü keşfeden, dönüştürücü tasarım ürünleri oluşturan ve geleceğin tasarım dünyasına teknoloji ve bilimin gücü ile öncülük eden tasarımcılar yetiştiriyor.

Standartların ötesinde bir yaklaşımla öğrencilerin potansiyellerini ortaya çıkarmak ve onları ileriye taşımak amacıyla çalışmalarını sürdüren KTO Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, alanında uzman ve deneyimli akademik kadrosu ile öğrencilerine sadece teorik bilgileri aktarmakla kalmayıp aynı zamanda pratik becerilerini geliştirmeleri için fırsatlar sunmaktadır. Öğrencilerin sektörel bazlı eğitim aldıkları fakültede; atölye çalışmaları, sergiler ve etkinlikler gibi uygulamalı faaliyetlerle onların yeteneklerini ön plana çıkarmaları için çalışmalar yürütülmektedir.

AB Erasmus+ Programı ile Fakülte Öğrencilerine Değişim Programı İmkânı

AB Erasmus+ programı ile fakülte öğrencilerinin, Avrupa’da yer alan üniversitelerdeki öğrenci değişim programıyla dönemlik eğitim almaları desteklenmektedir. Ayrıca, dönem içinde ya da mezun olduktan sonra staj imkanına sahip olan öğrenciler uluslararası bir kazanım elde etmiş olmaktadırlar.

KTO Karataylı İç Mimarlar, Yenilikçi Tasarımlar Üretiyor

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık Bölümü, öğrencilerine uluslararası standartlarda çağdaş bir eğitim deneyimi sunmakta ve onları geleceğin iç mimarları olarak yetiştirmektedir. Güçlü akademik kadro, öğrencilerin tasarım yeteneklerini ortaya çıkarmasına ve gelişen teknolojilerle yenilikçi tasarımlara öncülük etmesine odaklanmaktadır.

Geniş Yelpazede İstihdam Olanakları

Mezunlar, özel-kamu kuruluşlarında iç mimar ve danışman olarak çalışabilme imkânına sahiptir. Bir kuruluşa bağlı olmayı tercih etmeyenler, kendi özel ofislerini açabilmektedir. Mezunlar, yapı elemanları ve mobilyaların; planlama, tasarım, üretim ve satış aşamalarında görev alabilmektedir.

Geleceği İnşa Eden Mimarlar KTO Karatay’da Yetişiyor

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümünde öğrenciler, insanın yaşadığı çevreleri kent ölçeğinden küçük bir odaya kadar tasarlayıp inşa etme becerisi kazanmaktadır. Öğrenciler; tarih, kültür bilincine sahip, geçmişten gelen mirası koruma ve modern çağın gereksinimlerini bir araya getirme konusunda alanında uzman akademisyenlerden eğitim almaktadır. Mimarlık Bölümü, güncel teknoloji ve imkanları kullanarak, insanların yaşam kalitesini artırmak ve estetik açıdan güzel mekanlar oluşturmak için tarih, çevre bilinci ve teknolojiyi harmanlayarak nitelikli yaşam alanlarını oluşturabilme yeteneğine sahip mezunlar yetiştirmektedir. Ayrıca yüksek lisans ve doktora programları sayesinde öğrencilerin akademik anlamda ilerlemelerine de katkı sağlamaktadır.

Karataylı Mimarlık Mezunlarına İstihdam Fırsatları

KTO Karataylı Mimarlık Bölümü mezunları belediyelerde, kamu kurum ve kuruluşlarında idari ve mesleki görevlerde, mimarlık ofislerinde, inşaat ve yapı denetim firmalarında çalışabilmektedir. Ayrıca kendi ofisini açarak yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası projelerin bir parçası olan girişimci çok sayıda mezun bulunmaktadır.

İLEDAK Akreditasyonlu Grafik Tasarımı Bölümünde Geniş Kapsamlı Eğitim

Türkiye’de ilk ve tek İLEDAK’tan akredite edilen Grafik Tasarımı Bölümü olan KTO Karatay Üniversitesi Grafik Tasarımı Bölümü, öğrencilerine geniş bir yelpazede yer alan grafik tasarımı alanında eğitim vermektedir. Bölümde öğrenciler; afiş, illüstrasyon, animasyon, çizgi film, endüstri grafiği gibi görsel tasarım disiplinlerinde kendilerini geliştirme fırsatı bulmaktadır.

KTO Karataylı öğrenciler, son teknolojiye sahip bilgisayar laboratuvarları, sanat atölyeleri ve stüdyolar gibi donanımlı ortamlarda, gelişmiş teknolojik araçları ve yazılımları etkin bir şekilde kullanabilme yetkinliği kazanmaktadır. Bölümde, öğrencilerin sanatsal düşünme becerilerini geliştirme, görsel iletişimde etkili olma ve projelerini profesyonel bir şekilde yönetme hususunda sağlam bir temel oluşturulmaktadır.

Ayrıca yüksek lisans programı sayesinde öğrencilerin akademik anlamda ilerlemelerine de katkı sağlamaktadır.

İş İmkânları ve Sektörel Yetkinlikler

KTO Karatay Üniversitesi Grafik Tasarımı Bölümü mezunları; iletişim, tanıtım, yayıncılık, film ve çizgi film sektöründe geniş iş imkânına sahiptir. Kamu kurum ve kuruluşları, reklam ajansları, tanıtım atölyeleri, organizasyon ajanslarında grafik tasarımcı, sanat yönetmeni ve yardımcısı olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda kendi reklam ve iletişim ajanslarını kurarak sektörde girişimci olarak da faaliyet yürüten mezunlar bulunmaktadır. Ayrıca belirli bir işverene bağlı olmadan serbest çalışma imkanına sahiptir.

Grafik Tasarımı Bölümü Uluslararası Başarılara İmza Atıyor

KTO Karatay Üniversitesi Grafik Tasarımı Bölümünde öğrenciler, özgün tasarımlar yapma becerisi kazanmakta, öğrencilerin kendilerini ifade edebilme ve kendi tarzlarını oluşturma konusunda özgünlük sunmaktadır. Bu da öğrencilerin özgün ve benzersiz tasarımlar ortaya çıkarmalarını sağlamaktadır. Bu sayede, öğrenciler, uluslararası yarışmalarda büyük başarılar elde etmektedir. Bölümün kaliteli eğitim programları ve öğrencilerin yetkinlikleri, uluslararası platformlarda tanınmalarına olanak tanımaktadır.

Geleneksel Türk Sanatları Bölümünde KTO Karatay Farkı

Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, köklü bir Türk Kültür mirasını özümseyerek Geleneksel Türk sanatlarına odaklanan bir eğitim anlayışı benimsemektedir. Öğrenciler, ulusal ve uluslararası düzeyde yetkin, sanat uygulama alanlarına hâkim, dinamik ve girişimci sanatçılar olarak yetiştirilmektedir.

KTO Karataylı öğrenciler, sanat atölyesi ve çizim dersliklerinde, sanat ve tasarım eğitimi ile donatılmaktadır. Bu eğitimler ile Geleneksel Sanatların gerektirdiği teorik ve pratik bilgi öğrencilere en iyi şekilde aktarılmaktadır. Böylece öğrenciler zengin kültürel mirasını özümseyerek, Geleneksel Sanatlar alanında kendi sanatsal ifadelerini oluşturma konusunda yetkinlik kazanmaktadır. Geleneksel Türk Sanatları Bölümünde, milli kimliğini ulusal değerler ile bütünleştirebilen, tarihi ve sanat değerlerine duyarlı, etik değerlere saygılı, gelişen teknolojiyi takip edip kullanabilen, geleceğin sanatçıları eğitim almaktadır.

MEB Tarafından Öğretmen Olarak Atanabilen Mezunlar

KTO Karatay Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü mezunları, Pedagojik Formasyon programını tamamlamaları koşuluyla, MEB tarafından öğretmen olarak atanabilmektedir. Millî Saraylar İdaresi Başkanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, belediyeler ve çeşitli kamu kuruluşlarına bağlı müze ve kütüphanelerde sanatçı, restoratör ve bilirkişi olarak çalışabilmektedir. Kendi sanat atölyelerini de açarak, geleneksel Türk sanatına katkı sağlamaktadır.

25 Temmuz 2023