İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Rekabet gücünü, çift anadal programları, geniş kapsamlı burs imkânları ve alanında yetkin akademisyenlerden oluşan kadrosundan alan KTO Karatay Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesinde yenilikçi, özgüvenli yönetici ve uzmanlar yetiştirilmektedir.

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Küresel Dünyanın Şartlarına Uyum Sağlayan, Rekabetçi Mezunlar Yetiştiriyor

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesinde iş dünyasının gereksinim duyduğu nitelikli mezunları yetiştirme misyonuyla; İşletme, Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik, Enerji Yönetimi, İslam İktisadı ve Finans, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Türkçe-İngilizce, İletişim ve Tasarımı, Sosyal Hizmet, Sosyoloji, Psikoloji ve Tarih Bölümlerinde dört yıllık eğitim programları uygulanmaktadır. Eğitimleri süresince öğrenciler takım çalışmalarına yönlendirilmekte, liderlik vasıflarının gelişmesine katkı sağlanması için çalışmalar yürütülmektedir.

Bölümlerin tamamında, küresel dünyanın şartlarına uyum sağlayabilme kapasitesi yüksek, sektörün sorunlarına çözüm üretebilme yetisi gelişmiş, rekabet gücünü donanımından alan, sorumluluk üstlenebilen, özgüvenli mezunlar yetiştirilmektedir.

KTO Karataylılar, Geleceğe Yön Veren Liderler Olma Yolunda İlerliyor

KTO Karatay Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi öğrencilerinin ulusal ve uluslararası düzeyde araştırmalar yapabilmelerine üst düzey olanaklar sağlayarak, alanları ile dünya literatürüne hâkim olmaları için teorik ve uygulamalı eğitim programı sunmaktadır. Dünyanın farklı ülkelerinde bilimsel çalışmalarda bulunmuş seçkin akademik kadrosu, öğrencilerine ülkemizde ve dünyada meydana gelen değişimler çerçevesinde rehberlik etmekte ve bu sayede onları kariyer planlamaları konusunda geleceğe yön veren liderler olma yolunda yönlendirmektedir.

Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü, Ülkemizde Bugün ve Gelecekte Önemli Yere Sahip

Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü, Türkiye’de lisans düzeyinde yalnızca iki üniversitede bulunmaktadır. KTO Karatay Üniversitesi Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümünde öğrenim gören öğrenciler, Erasmus+ ile yurt dışında staj yapma imkânına sahiptir. Multidisipliner bir yapıya sahip olan bölüm, sigorta sektörünün ülkemizde gösterdiği büyüme ivmesine; sosyal güvenlik alanındaki değişim ve dönüşüme bağlı olarak nitelikli uzmanlar yetiştirmektedir.

Hem kamusal hem de özel riskleri minimalize edecek üst düzey yönetici ve uzmanlar yetiştirmek üzere programlanmış genç, dinamik ve inovatif bir bölüm olan Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü, ülkemizde bugünün ve geleceğin en önemli meslek alanları arasında yer almaktadır ve Katılım Esaslı Sigortacılık ile Katılım Esaslı Bireysel Emeklilik alanlarında akreditasyona sahiptir.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İstihdam Fırsatları

KTO Karatay Üniversitesi Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü mezunları, kamu kurum ve kuruluşlarında, özel sektörde ve girişimci sıfatıyla kendi kurdukları işletmelerde çalışmaktadır. Ayrıca mezunlar, KPSS’de 4463 sayılı özel nitelik koduyla, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından açılan kadrolarda önemli pozisyonlara atanmaktadır. KTO Karatay Üniversitesi mezunlarının yaklaşık %40’ı bu özel nitelik kodu sayesinde kamu kurumlarında çalışmaktadır.

İşletme Bölümü Mezunlarına Yurt İçi ve Yurt Dışında Önemli Görevler

KTO Karatay Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde çağın gelişen gereksinimlerine ayak uyduran, yönetim sistemlerini kurgulayabilen, uygulayabilen, sektörel problemlere çözüm üretebilen yöneticiler, uzmanlar ve işletme sahipleri yetiştirilmektir. İşletme mezunları, yurt içi ve yurt dışında reel sektörde önemli görevler alabilmektedir.

Mezunlar girişimci olarak kendi işletmelerinde ya da ulusal ve uluslararası düzeydeki şirketlerde çalışmaktadır. Bunun yanı sıra kamuda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu bünyesinde çalışan KTO Karataylı mezunlar bulunmaktadır.

Ticaretin Sınırlarını Kaldıran Bölüm: Uluslararası Ticaret ve Lojistik

Dünya ülkelerinin birbirleriyle yakın ilişkiler geliştirmesi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümlerinin önemini günden güne arttırmaktadır. KTO Karatay Üniversitesi’nde Uluslararası Ticaret ve Lojistik Türkçe ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik İngilizce olarak iki ayrı bölümde eğitim verilmektedir. Öğrenciler aynı zamanda Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsünde (KTOTEK) yer alan Dış Ticaret Merkezi’nde teorinin yanında pratik yapma imkânı da elde etmektedir. KTO Karatay Üniversitesi, öğrencilerini analitik düşünebilen, uygulama pratiği yüksek, risk yönetiminde başarılı, optimal çözümler üretebilen, lider yöneticiler ve ticaret uzmanları olarak mezun etmektedir.

8 Farklı Yabancı Dil Seçeneği

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümlerinden mezun olan KTO Karataylı öğrencileri, sektörde pek çok yöneticilik imkânı beklemektedir. Alanın yeniliği nedeniyle yetişmiş nitelikli iş gücü sayısının az olması, mezunlara istihdam açısından son derece büyük avantaj sağlamaktadır.

Bölümün en temel gereksinimlerinden biri olan yabancı dil öğrenimi konusunda KTO Karataylı öğrenciler, başta İngilizce olmak üzere Almanca, Arapça, Fransızca, Japonca, İspanyolca, Rusça, Farsça gibi geçerliliği yüksek farklı dillerde kendilerini geliştirme imkânını elde edebilmektedir.

Kariyer Yaşamında Geniş Kapsamlı İş Olanakları

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümlerinde, ulusal ve uluslararası pazarları tanıyan, üreticileri ve tüketicileri bir araya getirebilen, bankaları, ihracat-ithalat işlemlerini, lojistiği ve gümrükleme işlemlerini gerçekleştirebilen uzman ve yöneticiler yetişmektedir.

Mezunlar, ulusal ve uluslararası işletmelerin dış ticaret, lojistik, satın alma, üretim, pazarlama ve dağıtım departmanlarında çalışmaktadır. Ayrıca şirketlere dışarıdan destek sunan lojistik firmalarında çalışan, şirketler arasında aracılık rolleri üstlenen ve danışmanlık hizmeti sunan, kendi şirketini kurarak piyasada bağımsız olarak faaliyet yürüten mezunlar da bulunmaktadır.

Türkiye’de İlk Kez KTO Karatay’da Açılan Bölüm: Enerji Yönetimi

Enerji yönetimi, sektörel ilişkiler ve sürdürülebilirlik gibi alanlarda nitelikli yöneticiler yetiştiren Enerji Yönetimi Bölümü, Türkiye’de lisans düzeyinde ilk olarak KTO Karatay Üniversitesi’nde açılmıştır. Üniversite, yürütülen örnek projelerle Türkiye’nin bu alandaki en özgün üniversiteleri arasında yer almaktadır. Yenilenebilir enerjiye ayrı bir önem veren KTO Karatay Üniversitesi, kendi elektrik ihtiyacının %25’ini güneş enerjisinden karşılamaktadır.

Seçkin İstihdam Olanakları Enerji Yönetimi Bölümü Mezunlarını Bekliyor

Enerji Yönetimi Bölümü mezunları güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi gibi yenilenebilir enerji santralleri başta olmak üzere kamu kurumlarında ve özel işletmelerde enerji yöneticisi, enerji uzmanı, enerji uygulama uzmanı, enerji tasarruf uzmanı, denetçi ve enerji satış uzmanı gibi çeşitli pozisyonlarda çalışmaktadır. Ülkemizin enerji alanında amiral gemileri statüsünde bulunan Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ), Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ), Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) mezunların çalıştığı kuruluşlar arasında yer almaktadır.

Türkiye’de İlk Defa İslam İktisadı ve Finans Lisans Eğitimi Veren Üniversite: KTO Karatay

Ekonomi, finans, yönetim ve İslami bilimler ile ilgili konuları bir arada, multidisipliner bir bakış açısıyla ele almak, özellikle son yıllarda gündemden düşmeyen ve tüm dünyada etkisi hissedilen küresel mali krizlere, kripto para piyasasına farklı çözüm önerileri sunabilecek donanımlı mezunlar yetiştirmek amacıyla İslam İktisadı ve Finans Bölümü, Türkiye’de lisans düzeyinde ilk olarak KTO Karatay Üniversitesi’nde açılmıştır. Üniversite, İslami finans alanında yetişmiş insan kaynağı açığını giderme konusunda çalışmalar yürütmektedir.

İslam İktisadı ve Finans Bölümünde disiplinlerarası bir yaklaşımla 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir. İşi Yerinde Gözle ve 7+1 Sektör Odaklı Öğrenme Programının yer aldığı İslam İktisadı ve Finans Bölümü ayrıca yürütülen akademik çalışmalarla da desteklenmektedir.

İslam İktisadı ve Finans Bölümü, Sektörün İnsan Kaynağı İhtiyacını Karşılıyor

KTO Karatay Üniversitesi’nde, İslam iktisadı, İslami finans ve katılım bankacılığı alanlarında ortaya çıkabilecek çok boyutlu problemleri ulusal, küresel bakış açısı ile tespit eden, sürdürülebilir çözümler üretebilen ve yeni modeller oluşturabilen uzmanlar yetiştirilmektedir. İslam İktisadı ve Finans Bölümü mezunları, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) gibi kurum ve kuruluşlarda çalışmaktadır. Ayrıca Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Albaraka Türk Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye Finans gibi finans kuruluşları, mezunların istihdam edildiği alanlar arasında yer almaktadır.

KTO Karataylı Psikoloji Bölümü Öğrencileri Psikoloji Araştırma ve Uygulama Laboratuvarlarında Eğitim Görüyor

KTO Karatay Üniversitesi Psikoloji Bölümü, temel ve uygulamalı psikolojik çalışmalar üreterek, alanın ve psikoloji eğitiminin gelişmesine katkı sunan psikologlar yetiştirmektedir. Öğrenciler, son derece modern fiziki şartlara sahip olan Psikoloji Araştırma ve Uygulama Laboratuvarlarında öğrenim deneyimlerini uygulamalı olarak ele almaktadır. İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca, Japonca, İspanyolca, Rusça, Farsça gibi seçmeli yabancı dil imkânına sahip olan öğrenciler, Erasmus+ programı ile yurt dışı eğitimlerini tamamlamaktadır. Ayrıca KTO Karataylı Psikoloji Bölümü öğrencilerine staj gibi iş başı programlarının yanı sıra farklı kurum/kuruluşları görebilme ve yeni bir bakış açısı kazanabilme imkânı sunulmaktadır.

KTO Karataylı Psikoloji Mezunlarına Geniş Yelpazeli İş Olanakları

Öğrenciler, mezun olduktan sonra “psikolog” unvanına sahip olmaktadır. Çalıştıkları kurumun niteliğine göre, ilgilendikleri bireylere test, envanter gibi psikolojik ölçme araçları uygulayabilmekte, bireylerle görüşme yapabilmekte, sorunlarını anlamaya ve uygun çözümler bulmaya yardımcı olmaktadır. Ayrıca resmî ve özel hastanelerde, kreş ve anaokullarında, özel eğitim merkezlerinde, sanayi ve endüstri kuruluşlarında, rehberlik merkezlerinde, emniyet müdürlüklerinde, adli kurumlarda (aile mahkemeleri, ceza ve tevkifevleri), psikoteknik laboratuvarlarında “psikolog” unvanıyla görev alabilmektedir. Bazı koşullar yerine getirildiğinde Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlarda da çalışma olanağı bulabilmektedir. Ayrıca kendi alanlarında akademik kariyer de yapabilmekte, özel iş yeri açabilmekte, rehberlik ve araştırma merkezlerinde, okullarda ve kliniklerde de çalışabilmektedir.

Türkiye’de Film Platosuna Sahip Olan Tek Üniversite KTO Karatay’da, İletişim ve Tasarımı Bölümü Ön Plana Çıkıyor

KTO Karatay Üniversitesi İletişim ve Tasarımı Bölümü, alanında uzman akademik kadrosu ve uluslararası standartlara sahip programı ile; çözüm odaklı düşünebilen, çevreye duyarlı, küresel standartlarda bilgi ve becerilere sahip mezunlar yetiştirmektedir. Öğrenciler, modern bilgisayar laboratuvarlarında grafik tasarım, illüstrasyon, tipografi gibi proje tabanlı birçok dersi rahatça işleyebilmekte, fotoğraf atölyesinde fotoğrafçılığın temel esas ve kurallarını öğrenip aynı zamanda fotoğrafçılığın birçok farklı uygulama alanını deneyimleyebilmektedir.

Ayrıca Türkiye’de bir film platosuna sahip tek üniversite olan KTO Karatay Üniversitesi, İletişim ve Tasarımı öğrencilerinin sinema sektöründeki farklı projelerini desteklemektedir.

İletişim ve Tasarımı Alanında Girişimci Mezunlar

Mezunlar; tasarım firmalarının yanı sıra, reklam ajanslarında ve oyun geliştiren firmalarda çalışmakla birlikte sanat yönetmeni, yaratıcı yönetmen ve görüntü yönetmeni olarak çalışabilmektedir. İletişim, görsel ve basılı tanıtım, interaktif medya, eğitim ve eğlence gibi pek çok sektörde gerek özel gerekse kamu kuruluşlarında iletişim ve tasarımı alanında girişimci olabilmenin yanında, görsel iletişim tasarımcısı, internet, web, portal, ara yüz tasarım ve uygulayıcısı, multimedya tasarım ve uygulayıcısı, basılı ürün tasarım ve uygulayıcısı, kampanya tasarım ve uygulayıcısı ve yöneticisi gibi unvanlarla çalışabilmektedir.

Sosyal Hizmet Bölümü, Türkiye’de Sosyal Hizmet Eğitiminin Gelişmesine Yön Veriyor

KTO Karatay Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri, eleştirel düşünmeye dayalı eklektik bilgi temelli bir eğitim almaktadır. Birey, aile, grup ve toplumda meydana gelen değişimlerin farkına varabilen; tanışma, planlama, uygulama, değerlendirme, sonlandırma ve izleme yetileri gelişmiş birer mezun olarak yetişmektedir.

Sosyal hizmetin uygulamalı bir bilim olma özelliği, üniversitede ders dağılımına yansıtılmıştır. Bu kapsamda, müfredatın 1/3’üne yakını uygulama derslerinden oluşmaktadır. Öğrenciler 4. sınıfa geçtiklerinde, bölümden sağlanan süpervizyon desteği ile başta Konya’daki sosyal hizmet kuruluşları olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinde bulunan sosyal hizmet kurumlarında uygulama yapabilmekte, böylece bir profesyonel meslek elemanı olmadan önce kendilerini görebilme olanağına sahip olmaktadır. Genelci eğitim veren bölüm; Bologna süreciyle, ulusal ve uluslararası sosyal hizmet eğitim standartlarına uyumlu bir eğitim-öğretim programı yürütmektedir.

Sosyal Hizmet Bölümü akademisyenleri göçmen ve sığınmacılara, bağımlılıkla mücadeleye, şiddete maruz kalan kadınlara, yaşlı bireylere, ihmal ve istismara maruz kalan çocuklara yönelik ulusal ve bölgesel düzeyde bilimsel çalışmalar yapmaktadır. KTO Karatay Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü, Türkiye’de ulusal sosyal hizmet eğitiminin gelişmesine yön veren bölümler arasındadır.

Sosyal Hizmet Bölümü Mezunları Sektörün Aranan İsimleri Arasında Yer Alıyor

Mezunlar çocuk yetiştirme yurtları, sevgi evleri, kreş ve gündüz bakım evleri, koruyucu aile ve evlat edinme hizmetleri gibi alanlarda çalışabilmektedir. Ayrıca gençlik merkezleri, öğrenci yurtları, mediko-sosyal merkezler ve sağlık merkezleri gibi alanlarda da istihdam olanağı bulabilmektedir. Aile mahkemeleri, çocuk mahkemeleri, emniyet çocuk şube müdürlükleri, çocuk eğitim evleri, cezaevleri, denetimli serbestlik büroları, hastaneler, tıbbi sosyal hizmet birimleri, toplum ruh sağlığı merkezleri, huzurevleri, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezleri, yaşlı hizmet merkezleri, yaşlı kulüpleri, engelli bakım ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışma olanağına sahip olabilmektedir.

Henüz Öğrenciyken Bildiri Sunabilme İmkânı KTO Karatay Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde

KTO Karatay Üniversitesi Sosyoloji Bölümü, sosyolojik anlayışa yeni bir mana ve bakış açısı getirmeyi amaçlamaktadır. Sosyoloji Bölümü öğrencileri; okuyan, araştıran, sorgulayan ve bunları raporlama becerisine sahip olan bireyler olarak mezun olmaktadır. Öğrencilerin özellikle sağlık, sosyal çalışma, eğitim-öğretim ve sivil toplum kuruluşlarını ve bu kuruluşlarda sosyolog olarak çalışma olanaklarını tanımaları önemsenmektedir.

Bölüm; ekonomi, din, siyaset, eğitim, sosyal politika, kent, göç, toplumsal cinsiyet, çocuk, aile, yoksulluk, sosyal medya, edebiyat, sinema, spor, yeme-içme kültürü ve benzer diğer konuların ele alındığı akademik programlara ev sahipliği yapmaktadır. Bu alanda öğrenim gören öğrenciler, henüz öğrenciyken bildiri sunabilme fırsatı elde etmektedir.

Sosyoloji Mezunları Toplumun Değişimini Anlama ve İyileştirme Misyonuyla Çalışıyor

Sosyoloji Bölümü mezunları T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, T.C. Sağlık Bakanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu, TRT ve kamu iktisadi kuruluşlarında uzman, danışman ve araştırmacı olarak çalışabilmektedir. Ayrıca T.C. Adalet Bakanlığı’na bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlükleri ile Ceza ve Tevkif Evleri’nde, T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Çocuk Esirgeme Kurumlarında görev alabilmektedir. Aile danışmanlığı da yapabilen öğrenciler AR-GE şirketlerinde, medya sektörü, siyasi partiler, reklam ve kamuoyu araştırma şirketlerinde çalışabilmektedir.

Eğitim Dünyasının Köklü Temsilcisi KTO Karatay Üniversitesi’nde Tarih Bölümü

Eğitim dünyasının köklü temsilcisi KTO Karatay Üniversitesi, Karatay Medresesi’nden almış olduğu tarihi sorumluluğun gereği olarak insanlığın geleceğini şekillendirecek başarılara imza atmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Öğrenciler, kökleri Anadolu Selçuklu Devleti zamanında inşa edilen Karatay Medresesi’ne dayanan bir üniversitenin Tarih Bölümünde eğitim almanın ayrıcalığını yaşamaktadır.

Tarih Bölümü öğrencileri, Tarih Topluluğu ile farklı tarih alanlarından birçok akademisyen ve önemli isimlerle bir araya gelerek tarihi olguları birebir değerlendirme fırsatı bulmaktadır. Örneğin; İstiklal Harbi ve Kut-ül Amare komutanlarından Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir ile tarihe yolculuk yapmışlardır.

Tarihi Araştırma ve İnceleme Alanlarında Kariyer Fırsatları

Mezunlar, tarihî konularda araştırma ve inceleme yapan kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarında iş bulabilmektedir. Gerekli sertifikalara sahip oldukları takdirde, turizm, tanıtma ve rehberlik alanlarında da çalışabilmekte, ayrıca üniversitelerin Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Bölümlerinde okutman olarak görev alabilmektedir. KTO Karataylı Tarih Bölümü öğrencileri Osmanlıca bildikleri için “arşivci veya tasnif elemanı” olarak da çalışabilmektedir. Ayrıca tapu daireleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi, adliyeler gibi eski belgeleri saklamak durumunda olan kuruluşlarda ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Devlet Arşivleri Başkanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü gibi kurumlarda çalışabilmektedir.

24 Temmuz 2023