İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, SCImago Institutions Rankings (SIR) Yayın Değerlendirme Platformu’nca dünya üniversiteleri sıralamasında arasında 4101. oldu.

Dünyada saygın bir derecelendirme kuruluşu olan SCImago Laboratories tarafından Scopus ile ortaklaşa yayınlanan, araştırma odaklı çalışmalar yapan kurumların yer aldığı küresel bir sıralama olan SCImago Institutions Rankings (SIR), 2022 dünya üniversite sıralama sonuçları açıklandı. KTO Karatay Üniversitesi, SIR 2022 sıralamasında dünyada 4101. sıraya adını yazdırdı.

Türkiye’de Fizik ve Astronomi Alanında 38. Sırada Yer Aldı
KTO Karatay Üniversitesi dünya üniversiteler sıralamasına göre; Fizik ve Astronomi alanında dünyada 691., Orta Doğu ülkeleri arasında 129., OECD ülkeleri arasında 599. ve Türkiye’de 38. sırada yer aldı.

Dört farklı kategori altında gruplandırılan (genel, araştırma, inovasyon ve toplumsal etki) 2022 sıralama sonuçlarına göre KTO Karatay Üniversitesi; genel kategoride 757. sırada, araştırma kategorisinde 458. sırada, inovasyon kategorisinde 434. sırada ve toplumsal etki kategorisinde 248. sıraya girmeyi başardı.

KTO Karatay Üniversitesi’nin dünya üniversiteleri arasında çok önemli bir başarı sağladığını söyleyen KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç şunları kaydetti: “Özellikle son yıllarda dünya çapında saygın sıralama kuruluşlarının yayınlandığı raporlarda önemli sıralara adını yazdıran üniversitemiz; şehrimiz, bölgemiz ve ülkemizin gelişmesine önemli katkılar sunmaktadır. Akademisyenlerimizin yapmış olduğu çalışmalarla, uluslararası sıralamalarda üniversitemizin her geçen yıl yükselişini göreceğimize inancım tamdır. Başarımızda emeği geçen tüm akademisyenlerimizi tebrik ederim.”

06 Mart 2023