İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Rekabet gücünü çift anadal programları ve alanında yetkin akademisyenlerden oluşan kadrosundan alan KTO Karatay Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde yenilikçi, özgüvenli yönetici ve uzmanlar yetiştirilmektedir.

Özgüvenli Yönetici ve Uzmanlar Yetiştiriliyor
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde iş dünyasının gereksinim duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştirme misyonuyla; İşletme, Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik, Enerji Yönetimi, İslam İktisadı ve Finans, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Türkçe-İngilizce Bölümlerinde dört yıllık eğitim programları uygulanmaktadır.

Bölümlerin tamamında, küresel dünyanın şartlarına uyum sağlayabilme kapasitesi yüksek, sektörün sorunlarına çözüm üretebilme yetisi gelişmiş, rekabet gücünü donanımından alan, sorumluluk üstlenebilen, liderlik vasıflarına sahip, özgüvenli yönetici ve uzmanlar yetiştirilmektedir.

KTO Karataylılar, Geleceğe Yön Veren Liderler Olma Yolunda İlerliyor
KTO Karatay Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinin ulusal ve uluslararası düzeyde araştırmalar yapabilmelerine üst düzey olanak sağlanmakta, alanları ile ilgili dünya literatürüne hâkim olmaları için çalışmalar yürütülmektedir. Dünyanın farklı ülkelerinde akademik çalışmalarda bulunmuş seçkin akademik kadrosu, öğrencilerine ülkemizde ve dünyada meydana gelen değişimler çerçevesinde rehberlik etmekte ve bu sayede onları kariyer planlamaları konusunda geleceğe yön veren liderler olma yolunda yönlendirmektedir.

Dünyanın En Hızlı Büyüyen Sektörü: Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik
Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü, Türkiye’de lisans düzeyinde yalnızca iki üniversitede bulunmaktadır. Multidisipliner bir yapıya sahip olan bölüm, sigorta sektörünün ülkemizde gösterdiği büyüme ivmesine ve sosyal güvenlik alanındaki değişim ve dönüşüme bağlı olarak nitelikli uzmanlar yetiştirmektedir.

Hem kamusal hem de özel riskleri yönetecek üst düzey yönetici ve uzmanlar yetiştirmek üzere programlanmış inovatif bir bölüm olan Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü, ülkemizde bugünün ve geleceğin en önemli meslek alanları arasında yer almakta ve katılım esaslı sigortacılık ve katılım esaslı bireysel emeklilik alanlarında akreditasyon imkânı sunmaktadır.

Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü Mezunlarının %41’i Kamu Kurumlarında İş Başı Yapıyor
KTO Karatay Üniversitesi Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü mezunları, kamu kurum ve kuruluşlarında, özel sektörde ve girişimci sıfatıyla kendi kurdukları işletmelerde çalışmaktadır. Ayrıca bölüm, KPSS’de 4463 sayılı özel nitelik koduyla, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından açılan kadrolarda önemli bir atama potansiyeline sahiptir. KTO Karatay Üniversitesi mezunlarının yaklaşık %41’i bu özel nitelik kodu sayesinde kamu kurumlarında çalışmaktadır.

İşletme Bölümü Mezunlarına Yurt İçi ve Yurt Dışında Önemli Görevler
KTO Karatay Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde çağın gelişen gereksinimlerine ayak uyduran, yönetim sistemlerini kurgulayabilen, uygulayabilen, sektörel problemlere çözüm üretebilen yöneticiler, uzmanlar ve işletme sahipleri yetiştirilmektir. İşletme mezunları, yurt içi ve yurt dışında reel sektörde önemli görevler alabilmektedir.

Mezunlar girişimci olarak kendi işletmelerinde ya da ulusal ve uluslararası düzeydeki şirketlerde çalışmaktadır. Bunun yanı sıra kamuda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu bünyesinde çalışan KTO Karataylı mezunlar çalışmaktadır.

Ticaretin Sınırlarını Kaldıran Bölüm: Uluslararası Ticaret ve Lojistik
Dünya ülkelerinin birbirleriyle yakın ilişkiler geliştirmesi, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümlerinin önemini günden güne arttırmaktadır. KTO Karatay Üniversitesi’nde Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümleri Türkçe ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik İngilizce olarak iki ayrı eğitim verilmektedir. KTO Karatay Üniversitesi, öğrencilerini analitik düşünebilen, uygulama pratiği yüksek, risk yönetiminde başarılı, optimal çözümler üretebilen, lider yöneticiler ve ticaret uzmanları olarak mezun etmektedir.

8 Farklı Yabancı Dil Seçeneği
Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümlerinden mezun olan KTO Karataylı öğrencileri, sektörde pek çok yöneticilik imkânı beklemektedir. Alanın yeniliği nedeniyle yetişmiş nitelikli iş gücü sayısının az olması, mezunlara istihdam açısından son derece büyük avantaj sağlamaktadır.

Bölümün en temel gereksinimlerinden biri olan yabancı dil öğrenimi konusunda KTO Karataylı öğrenciler, başta İngilizce olmak üzere, geçerliliği yüksek farklı dillerde kendilerini geliştirme imkânını elde edebilmekte ve bu alanda pratik yapabilmektedir.

Kariyer Yaşamında Geniş Kapsamlı İş Olanakları
Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümlerinde, ulusal ve uluslararası pazarları tanıyan, üreticileri ve tüketicileri bir araya getirebilen, bankaları, ihracat-ithalat işlemlerini, lojistiği ve gümrükleme işlemlerini gerçekleştirebilen uzman ve yöneticiler yetişmektedir.

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölüm mezunları, uluslararası ve küresel işletmelerin pazarlama bölümleri, gümrükleme şirketlerinin ilgili departmanları, uluslararası deniz, hava ve karayolu taşımacılık işletmelerinin ilgili departmanları gibi pek çok alanda yöneticilik ya da üst düzey personel olarak istihdam edilmektedir.

Türkiye’de İlk Kez KTO Karatay’da Açılan Bölüm: Enerji Yönetimi
Türkiye’de lisans düzeyinde ilk olarak KTO Karatay Üniversitesi’nde açılan Enerji Yönetimi Bölümü; üretimi azaltmaksızın enerjinin verimli kullanımı doğrultusunda organize edilmiş bir çalışma alanıdır. Enerji yönetimi, enerji kayıplarının önlenmesini, atıkların kazanılmasını, tüketilen enerjinin performansını düşürmeden en aza indirilmesini amaçlayan disiplinlerarası bir yönetimdir.

YEVDES Projesi ve Karbon Ayak İzi Çalışmaları KTO Karatay Üniversitesi’nde
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Avrupa Birliği finansmanı ile yürütülen YEVDES projesi ile KTO Karatay Üniversitesi’nin yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği kapasiteleri geliştirilmektedir. Ayrıca Kurumsal Karbon Ayak İzi Projesi ile de, üniversite bünyesinde gerçekleştirilen enerji tüketimleri, birincil ve ikincil ayak izleri yıl bazlı hesaplanarak düzenli olarak izlenmekte ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştirilmektedir.

Mezunlara Seçkin İstihdam Olanakları
Ülkemizin enerji alanında amiral gemileri statüsünde bulunan Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ), Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ), Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK), Meram Elektrik Perakende Satış A.Ş (MEPAŞ), Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. (MEDAŞ) KTO Karatay Üniversitesi mezunlarının çalıştığı bazı kuruluşlardır.

Türkiye’de İlk Defa İslam İktisadı ve Finans Lisans Eğitimi Veren Üniversite: KTO Karatay
KTO Karatay Üniversitesi, sektörü ve çağın gerekliliklerini yakından takip etmekte, sektörle gerçekleştirdiği istişareler neticesinde yeni programları bünyesine dahil etmektedir. Türkiye’de 2016 yılında “İslam İktisadı ve Finans” Bölümünü lisans düzeyinde açan ilk üniversite olan KTO Karatay Üniversitesi, İslami finans alanında yetişmiş insan kaynağı açığını giderme konusunda çalışmalar yürütmektedir.

İslam İktisadı ve Finans Bölümünde disiplinler arası bir yaklaşımla 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir. KTO Karatay Üniversitesi’nde, İslam iktisadı, İslami finans ve katılım bankacılığı alanlarında ortaya çıkabilecek çok boyutlu problemleri ulusal, küresel bakış açısı ile tespit eden, sürdürülebilir çözümler üretebilen ve yeni modeller oluşturabilen uzmanlar yetiştirilmektedir.

Sektörün Desteğiyle Düzenlenen Eğitim Programları
İşi Yerinde Gözle ve 7+1 Sektör Odaklı Öğrenme Programı’nın yer aldığı İslam İktisadı ve Finans Bölümü, yürütülen akademik çalışmalarla da dikkat çekmektedir. Bölümün yürütmüş olduğu uluslararası konferanslar (KARCIEF) Türkiye ve dünyadan alana ilgi duyan yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilerek, ülkemizin stratejik hedeflerine katkı sağlamaktadır.

7+1 Eğitim Modeli
İslam İktisadı ve Finans Bölümü 7+1 sistemini uygulayan sektör odaklı bir programdır. Öğrenciler bir dönemlerini sektörde uygulama yaparak geçirmekte ve haftada 4 gün katılım bankalarında, borsalarda, katılım sigortacılığı ofislerinde, bir gün de teknoparklarda bulunmaktadır. Böylece teknolojik girişimlerin şirketleşme ile sermaye sorunlarını yerinde görebilecekleri, kaynak sorununu çözdüklerinde ne denli değer ifade ettiklerini anlayabilecekleri ve nasıl büyüyebileceklerini fark etme imkânı bulmaktadır.

21 Temmuz 2022