İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Üniversitemize 2547 Sayılı Kanun’un ilgili maddeleri ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri uyarınca aşağıdaki tabloda belirtilen Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu bünyesine tam zamanlı öğretim üyesi alınacaktır.

Doktor Öğretim Üyesi, Doçent ve Profesör kadrolarına yapılacak başvurularda KTO Karatay Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Kriterleri Yönergesi kapsamında Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atanma Komisyonu tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda gerekli şartların sağlanması gerekmektedir.

Doktor Öğretim Üyesi, Doçent ve Profesör kadrolarına başvuracak adayların dilekçeleri ile birlikte 4 adet vesikalık fotoğraf, YÖK formatlı güncel özgeçmişi, nüfus cüzdanı sureti, vukuatlı nüfus kayıt örneği, askerlik durumunu gösteren belge örneği (erkek adaylar için), yabancı dil sınav belgesi, lisans belgesinin onaylı örneği, yüksek lisans belgesinin onaylı örneği, doktora/uzmanlık belgesinin onaylı örneği, doçentlik belgesinin onaylı örneği (Doçent ve Profesör başvurularında), profesörlük belgesinin onaylı örneği (Profesör başvurularında), yurtdışı mezuniyeti için denklik belgesi, yayın listesi, yüksek lisans ve doktora/uzmanlık tezleri, bilimsel çalışma ve yayınları, verdiği dersleri ve yönettiği doktora çalışmalarını kapsayan 4 (dört) takım dosya (Doktor Öğretim Üyesi ve Doçent başvuruları için) / 6 (altı) takım dosya (Profesör başvuruları için) ile İnsan Kaynakları Direktörlüğü’ne başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Başvurular şahsen veya postayla KTO Karatay Üniversitesi İnsan Kaynakları Direktörlüğü, Akabe Mah. Alaaddin Kap Cad. No: 130 Karatay/KONYA adresine yapılacaktır. Başvuru süresi ilanın Resmî Gazete’de yayınlandığı tarihten itibaren 15 (onbeş) gündür.

İlk Başvuru Tarihi       : 11.04.2023              
Son Başvuru Tarihi     : 26.04.2023

BİRİM BÖLÜM/ALAN KADRO UNVANI KADRO SAYISI ARANAN ŞARTLAR
Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü / Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Profesör 1 Tıp Fakültesi lisans mezunu olmak. Fizyoloji (Tıp) anabilim dalında doktora yapmış olmak. Fizyoloji anabilim dalında doçentliğini almış olmak. Alanında çalışma ve yayınları bulunmak.
Dahili Tıp Bilimleri Bölümü / Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi 1 Tıp Fakültesi mezunu olmak. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanında uzmanlığını almış olmak, bu alanda yayın ve çalışmaları bulunmak.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Doktor Öğretim Üyesi / Doçent / Profesör 1 Makine Mühendisliği alanında lisans ve doktorasını yapmış olmak. Makine Teorisi ve Dinamiği konularında akademik çalışmalar yapmış olmak. Yükseköğretim kurumlarında yabancı dil öğretimi ve yabancı dille öğretim yapılmasında uyulacak esaslara ilişkin yönetmelikte belirtilen yeterliliğe sahip olmak.
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Doktor Öğretim Üyesi / Doçent / Profesör 2 Bilgisayar Mühendisliği alanında lisans, yüksek lisans ve doktorasını yapmış olmak. Bilgisayar Donanımı veya Bilgisayar Ağları alanında yayın ve çalışmalar yapmış olmak. Yükseköğretim kurumlarında yabancı dil öğretimi ve yabancı dille öğretim yapılmasında uyulacak esaslara ilişkin yönetmelikte belirtilen yeterliliğe sahip olmak.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Doktor Öğretim Üyesi / Doçent / Profesör 2 Elektrik, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinin birinden lisans mezunu olmak. Elektrik-Elektronik veya Elektrik Mühendisliği alanlarında yüksek lisans ve doktora yapmış olmak. Tercihen Haberleşme Mühendisliği veya Güç Elektriği alanlarında akademik çalışmaları bulunmak. Yükseköğretim kurumlarında yabancı dil öğretimi ve yabancı dille öğretim yapılmasında uyulacak esaslara ilişkin yönetmelikte belirtilen yeterliliğe sahip olmak.
İnşaat Mühendisliği Bölümü Doktor Öğretim Üyesi / Doçent / Profesör 1 Ulaştırma anabilim dalında doktorasını yapmış olmak. İlgili alanda yayın ve çalışmaları olmak. Yükseköğretim kurumlarında yabancı dil öğretimi ve yabancı dille öğretim yapılmasında uyulacak esaslara ilişkin yönetmelikte belirtilen yeterliliğe sahip olmak.
İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Prof. Dr. 1 İktisat alanında lisans, yüksek lisans ve doktora yapmış olmak, Makro İktisat alanında doçentliğini almış olmak ve bu alanda yayın yapmış olmak, Ekonomik Kriz, Dış Ticaret alanlarında yayın ve çalışmaları olmak.
Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü (İngilizce) Doktor Öğretim Üyesi / Doçent / Profesör 1 Uluslararası Ticaret, Lojistik, Uluslararası Ticaret ve Lojistik alanlarının birinde doktora yapmış olmak. Yükseköğretim kurumlarında yabancı dil öğretimi ve yabancı dille öğretim yapılmasında uyulacak esaslara ilişkin yönetmelikte belirtilen yeterliliğe sahip olmak.
İşletme Bölümü Doçent 1 Muhasebe ve Finansman alanında yüksek lisans ve doktora yapmış olmak. Muhasebe alanında doçentliğini almış olmak. Türkiye Muhasebe Standartları ve Maliyet Muhasebesi konularında çalışmaları olmak.
Psikoloji Bölümü Doçent 1 Psikoloji veya Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanında doçentlik unvanına sahip olmak. Duygu Düzenleme, Merhamet konularında çalışmaları olmak.
İslam İktisadı ve Finans Bölümü Doktor Öğretim Üyesi 1 Lisans, yüksek lisans ve doktora mezuniyetini İktisat alanında almış olmak. Katılım Bankacılığı alanında yayın ve çalışmaları olmak.
Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Doktor Öğretim Üyesi / Doçent / Profesör 1 Beslenme ve Diyetetik veya Gıda Mühendisliği bölümlerinin birinden lisans mezunu olmak. Beslenme ve Diyetetik anabilim dalında doktorasını yapmış olmak. Bu alanda yayın ve çalışmaları olmak.
Çocuk Gelişimi Bölümü Doktor Öğretim Üyesi / Doçent / Profesör 1 Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Özel Eğitim, Eğitim Bilimleri alanlarının birinde doktorasını yapmış olmak. İlgili alanda yayın ve çalışmaları olmak.
Çocuk Gelişimi Bölümü Doçent 1 Çocuk Gelişimi ve Ev Yönetimi Eğitimi anabilim dalında doktora yapmış olmak. Çocuk Gelişimi anabilim dalında doçentliğini almış olmak. Alanında çalışma ve yayınları bulunmak.
Ebelik Bölümü Doktor Öğretim Üyesi / Doçent / Profesör 1 Ebelik veya Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği alanlarının birinde tezli yüksek lisans ve doktora yapmış olmak. İlgili alanda yayın ve çalışmaları olmak.
Odyoloji Bölümü Doktor Öğretim Üyesi 1 Odyoloji, Odyoloji ve Konuşma Bozuklukları, Dil ve Konuşma Bozuklukları alanlarının birinde doktorasını yapmış olmak. İlgili alanda yayın ve çalışmaları olmak.
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü / Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı Doktor Öğretim Üyesi / Doçent / Profesör 1 Tıp Fakültesi lisans mezunu olmak. Radyoloji alanında uzmanlığını almış olmak. Bu alanda yayın ve çalışmaları olmak.
11 Nisan 2023