Sportif Faaliyetler ve Sağlık Ofisimiz; spor takımlarımızın kurulması ve takımlarımızın antrenman ve müsabakalarının organize edilmesi ile koruyucu sağlık hizmetlerinin yürütülmesinden sorumludur. Üniversitemiz bünyesinde futbol, basketbol, voleybol, futsal, masa tenisi, bilek güreşi, atletizm, yüzme, okçuluk, taekwondo, muaythai, satranç, eskrim ve e-spor dallarında takımlarımız bulunmaktadır. Öğrencilerimiz bireysel ve takım halinde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen müsabakalar başta olmak üzere bireysel olarak yarışma ve turnuvalara katılım sağlamaktadır.

Ofisimiz bünyesinde bulunan Öğrenci Sağlık Merkezi ise 2012 yılında öğrenci ve kurum çalışanlarına koruyucu sağlık hizmetleri, genel sağlık bilgileri danışmanlığı, yönlendirme ve acil ilk yardım sağlamak amacıyla kurulmuştur. Tam zamanlı bir hemşire çalışmaktadır.