Pedagojik Formasyon Başvuru

Yüksek Öğretim Kurulunun ilanı doğrultusunda, Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunun 20/02/2014 tarihli ve 9 sayılı "Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları’ nın ekinde yer alan öğretmen yetiştiren fakülteler dışında formasyon eğitimi alınabilen alanlardaki fakültelerde belirtilen programlar için eğitim ve öğretim süresi içinde verilebilecek pedagojik formasyon eğitimini almak isteyen öğrencilerimiz için ders müfredatlarına formasyon eğitimi kapsamındaki seçmeli dersler eklenmiştir. Bu dersler Üniversitemizde Eğitim Fakültesi bulunmadığından kurumumuz tarafından verilememektedir. Ancak ilimizde bulunan Selçuk Üniversitesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden alınabilecek olup, ilgili dersler üniversitemiz ders müfredatına eklenen formasyon eğitimi kapsamındaki seçmeli derslerin yerine saydırılabilecektir.

Selçuk Üniversitesi mevcut alt yapı ve uygulama şartlarına göre 2022-2023 bahar döneminde yeni bir Pedagojik Formasyon Programı açılamayacağını, mezun öğrenciler için ise Eylül Döneminde yayınlanacağını bildirmiştir.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi bu kapsamda; üniversitemiz bünyesinde formasyon eğitimi alınabilen ve Konya ilinde uygulama alanı bulunan programlarda öğrenim gören son sınıf öğrencilerimizin liste halinde Necmettin Erbakan Üniversitesi Formasyon Birimlerine bildirilmesi ve sertifika öğrenim ücretinin öğrenciler tarafından karşılanması koşulu ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Pedagojik Formasyon Birimi bünyesinde yaz döneminde açılacak olan derslere, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında ise formasyon eğitimi alınabilen ve Konya ilinde uygulama alanı bulunan programlarda öğrenim gören ara sınıf öğrencilerimizin liste halinde Formasyon Birimlerine bildirilmesi ve hesaplanacak kredi başı ücretin öğrenciler tarafından karşılanması koşulu ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Pedagojik Formasyon Birimi bünyesinde halihazırda yürütülmekte olan pedagojik formasyon eğitimine katılımları sağlanabilecekleri belirtilmiştir.

Varsa talebiniz lütfen 07.04.2023 tarihine kadar bildiriniz.