İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...
2023-2024 Akademik Yılı Bahar Dönemi Ders Kayıtları

2023-2024 Akademik Yılı Bahar Döneminde ders kayıtları Akademik Takvim ’de belirtildiği üzere 07-09 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Derslerin başlangıç tarihi 12 Şubat 2024’tür.

Ders kayıtlarınızın nasıl yapılacağını öğrenmek için tıklayınız.

Uzatmalı Statüdeki Öğrencilerimiz için Ders Kayıt Adımları:

Öncelikle Öğrenci Bilgi Sisteminden ders seçimi yapılır. Ders seçimi sonrası oluşan öğrenim ücretinin ödemesi yapılır. Öğrenci tarafından KONTROL ET- KESİNLEŞTİRME işlemi yapılır. Kesinleştirme işlemi sonrası danışman tarafından ONAYLAMA işlemi yapılır.

Ticaret Odası İndirimi

Ticaret Odası İndirimi alan öğrencilerimizin öğrenim ücretini yatırmadan önce bu indirimin güncellenmesi için öncelikle imza yetki belgesini https://bursbasvuru.karatay.edu.tr adresine yüklemesi gerekmektedir.

Ödeme Koşulları:

Öğrenim ücretlerinizi borcsorgula.karatay.edu.tr adresinden öğrenebilirsiniz.

Nakit ödemeler; Halk Bankası ve Albaraka Türk Katılım Bankası tüm şubelerinden, Kurumsal Tahsilatlar aracılığı ile KTO Karatay Üniversitesi ekranından yapılır. Halk Bankasında hesabı olanlar internet bankacılığı üzerinden; Ödeme/Eğitim ödemeleri/KTO Karatay Üniversitesi ekranından ödeme yapabilirler. Ayrıca Halk Bankası ATM’lerinden de işlem yapılabilmektedir.

Taksitli ödemeler, öğrenim ücreti Üniversitenin anlaşmalı olduğu taksit özelliğine sahip banka kredi kartları ile (Maximum, World, Bonus, Ziraat Bankası Bankkart, Paraf kart) 5 taksitte ödenir. Üniversitemizin taksit özelliğine sahip anlaşmalı Banka Kredi Kartları; Maximum, World, Bonus, Paraf, Ziraat Bankası Bankkart olup, web sitemiz üzerindeki sanal POS (https://sanalpos.karatay.edu.tr/ ) ile yapılabilir.

Önemli Not: Sanal POS ile işlem yapılabilmesi için kredi kartınızın internet bankacılığına açık olması gerekmektedir.

OTS ile ödeme, Üniversitemizin OTS (Öğrenci Tahsilat Sistemi) anlaşması yaptığı bankalardan; herhangi bir faiz, komisyon alınmaksızın dönemlik ücreti 5 aya kadar taksitlendirilir.

OTS Anlaşmalı Bankalarımız:

• Ziraat Bankası (Tüm şubeler)

• Albaraka Türk Katılım Bankası (Tüm şubeler)

• Emlak Katılım Bankası (Tüm şubeler)

• Yapı Kredi Bankası (Tüm şubeler)

• Türkiye Ekonomi Bankası (Büsan Şubesi)

• Fibabanka (Büsan Şubesi)

OTS ile anlaşmalı bankadan ödemeyi tercih edenler, Mali İşler Direktörlüğünden OTS Başvuru Formu alarak anlaşmalı bankanın istediği evraklarla bankaya başvurur. Bankadan öğrenim kredisinin çıkması için başvuru yapanın kredibilitesinin uygun olması gerekmektedir. Bankaca onaylanan öğrenim kredisi formunu Mali İşler Direktörlüğüne teslim eden öğrenci kaydını aynı gün gerçekleştirir. Albaraka Türk Katılım Bankası ve Yapı Kredi Bankası OTS işlemlerini online olarak yaptığı için OTS kullanmayı tercih edenlerin OTS Başvuru Formu almasına ve Banka tarafından onaylanan öğrenim kredisi formunu Mali İşler Direktörlüğüne teslim etmesine gerek yoktur