İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nde KTO Karatay Genç Yeşilay Topluluğu tarafından "Evrensel bir Problem olarak Bağımlılık-Türkiye ve Almanya" semineri düzenlendi.  Türkiye ile ilk kez gerçekleşen uluslararası seminerde, bağımlılıklar hakkında farkındalığın artırılması, ülkeler arası bilgi alışverişinin gerçekleştirilmesi ve yeni bilgiler edinilmesi amaçlandı.

İki Ülke Arasında Bilgi Alışverişi Yapıldı

KTO Karatay Genç Yeşilay Topluluğu tarafından Blaues Kreuz Deutschland Sivil Toplum Kuruluşu iş birliği ile seminer düzenlendi. Seminere, KTO Karatay Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kamil Alptekin, Sosyal Hizmet Bölümü akademisyenlerinden Dr. Ercan Mutlu, Blaues Kreuz Deutschland Sivil Toplum Kuruluşu’ndan Lukas Schülbe ve Frank Meier konuşmacı olarak katıldı.

Seminer boyunca hem Almanca hem de Türkçe çeviriler öğrenciler tarafından yapılarak iki ülke arasında bilgi alışverişi yapıldı. Bağımlılıklar hakkında farkındalığı artırmak, ülkeler arası bilgi alışverişini gerçekleştirmek ve yeni bilgiler edinilmesi amaçlanan seminerde, Almanya ve Türkiye’de gittikçe yaygınlaşan özellikle gençlik döneminde daha sık görülen bağımlılık odak konusu oldu.

“Yeşilay Danışmanlık Merkezleri’nin Çalışmaları Kritik Bir Rol Oynuyor”

Açılış konuşmasını yapan KTO Karatay Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kamil Alptekin; “Bağımlılığa giden yolda aile yaşamı, örneğin parçalanmış aileler, okula gidememe, devamsızlık, sosyal çevre, ve bireysel özelliklerin oluşturduğu üçgende ortaya çıkan olumsuzluklar, genç bireyleri boşluğa ve arayışa itebiliyor. Gençler, sokak yaşamını anlamsızlık ve boşluktan kurtulabilmek için bir sosyalleşme alanı olarak görüyor ve sokak yaşamına yöneliyorlar” şeklinde konuştu.

Dr. Ercan Mutlu; “Bağımlılık türlerinin yaygınlığı, dönemsel olarak değişiklik gösterebiliyor. Bu noktada koruyucu önleyici çalışmalar büyük önem arz ediyor. Yeşilay Danışmanlık Merkezleri’nin tedavi için yapmış olduğu faaliyetler, kritik bir rol oynuyor” dedi.

Seminer, Türkiye iş birliği ile ilk defa düzenlenen program sayesinde çalışmalar yürüttüklerini belirten Blaues Kreuz Deutschland Sivil Toplum Kuruluşu katılımcılarının konuşmaları ile sona erdi.

23 Nisan 2024