İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; “Cumhuriyetimizin, milli bağımsızlığımızın, demokrasimizin öncüsü ve güvencesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın sevincini, gururunu yaşıyoruz.

Birlik ve beraberlikten ödün vermeden, vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler veren, bağımsızlıklarına ve özgürlüklerine sahip çıkan ecdadımız, milletimizin en zor zamanlarında bile istiklal yolundan ayrılmadan azim ve kararlılıkla her türlü zorluğun üstesinden gelinebileceğini tüm dünyaya ispatlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı ve millet egemenliğinin ilan edildiği 23 Nisan 1920’de kurulan meclis ile birlikte Türk milletinin istiklâl ve istikbal mücadelesinde yeni bir dönem başlamıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; ‘Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir’ sözüyle belirttiği gibi çocuklarımız, ilmin ve fennin ışığında en iyi eğitimi alarak gururumuz, ümidimiz, güvenimiz ve geleceğimiz olacaktır. Ülkemizin yarınlarında söz sahibi olacak çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan sadece bir bayram değil, aynı zamanda geleceğe olan inancımızın ve kararlılığımızın simgesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyor, geleceğimizin mimarı olan tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

22 Nisan 2024