İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Konyalı KOBİ’lerin sigorta sorunları, sigortaya ulaşmalarının önündeki engeller ile başta ticari sigortalar olmak üzere tüm sigorta kollarında merak edilenlerin konuşulup tartışıldığı, Türkiye’nin en köklü kurumları Anadolu Sigorta ve NTV iş birliği ile gerçekleştirilen “Anadolu Buluşmaları” KTO Karatay Üniversitesi’nde düzenlendi.

Gençlerin geleceğin iş dünyasına hazır olmaları için rehberlik yapmanın ve özellikle işletme, ticaret, ekonomi, finans, sigorta bölümünde öğrenim gören öğrencilere yönelik kariyer planlamasının da amaçlandığı projede, Konya iş dünyası ve KTO Karatay Üniversitesi öğrencileri bir araya geldi. Program; Gazeteci Noyan Doğan’ın moderatörlüğünde, Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, Anadolu Sigorta Genel Müdürü Z. Mehmet Tuğtan, İş Bankası KOBİ ve İşletme Ban. Paz. Böl. Md. Özge Külah Kurtulmuş’un katılımı ile gerçekleşti.

“Türkiye’deki Yeni Yatırım Bölgesi Konya’dır”

Konya ekonomisinin büyük bir performans gösterdiğini söyleyen Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk; “Konya’nın ekonomik gelişmesine baktığımız zaman son 20 yılda Türkiye ortalamasının daha üstünde bir ekonomik performans gösterdiğini görüyoruz. Bunun en büyük sebeplerinden birisi sektörel çeşitliliğin fazla, sanayinin, tarımın ve dış ticaretin güçlü olması. Konya tam bir öğrenci şehri ve binlerce öğrenciye ev sahipliği yapıyor ve kültür turizmi açısından çok güçlü bir şehir olarak karşımıza çıkıyor. Tüm bunlar, Konya ekonomisinde pozitif ayrışan olarak değerlendirilebilir. Türkiye’nin gelecekte büyümeye devam edebilmesi ve çok daha büyük rakamlara ulaşabilmesi için Anadolu şehirlerinin ekonomisinin güçlendirilmesi gerekiyor. Konya bu potansiyeli taşıyan bir şehir. Konya’nın 2002 yılında ihracat rakamı 100 milyondu ve 21 yılda ihracat 40 misli artmış durumda. Bu, dünya ölçeğinde çok büyük bir başarı ve Türkiye’deki yeni yatırım bölgesi Konya’dır” şeklinde konuştu.

“Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü Adı Altında Eğitim Veren Tek Vakıf Üniversitesiyiz”

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç; “Türkiye’de, ticaret odası çatısı altında eğitim veren 5 üniversite var. Konya Ticaret Odası’nın üniversitesi olmamız çok büyük bir katma değer sağlıyor. Sigortacılık sektörüne katkı sağlayacak nitelikli istihdamın artırılması adına Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü alanında eğitim veren tek vakıf üniversitesiyiz. Eğitimde sürdürülebilirlik, kurumsallık ve istihdam edilebilirlik oranları çok önemli. Üniversitemizin misyonu doğrultusunda, nitelikli bireyler yetiştirmek yoluyla ülkemizin gelişimine katkı ve bütün insanlığa fayda sağlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

“Mevcut Varlıkları Korumak İçin Sigorta Yaptırmak Çok Önemli”

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Z. Mehmet Tuğtan; “Sigortalardan en önemlisi zorunlu deprem sigortası. Sigorta farkındalığı konusunda bir artış gözlemleniyor. KOBİ’ler açısından bakıldığı zaman sigortalanma oranının biraz düşük olduğunu söyleyebiliriz. Hem kendi hem de ülkemizin mevcut varlıklarını korumak için sigorta yaptırmak çok önemli. Gelecek ve sürdürülebilirlik açısından sigortalanma oranının artırılması, işletmelerin kendi risklerini ön görebilmeleri için sigorta okur yazarlığı oranları üzerine çalışmalar yürütülmesi büyük önem arz ediyor” ifadelerine yer verdi.

“KOBİ’ler Ekonominin Omurgasıdır”

İş Bankası KOBİ ve İşletme Ban. Paz. Böl. Md. Özge Külah Kurtulmuş; “KOBİ’ler, ekonominin vazgeçilmezi ve omurgası. KOBİ’ler gelişemezse, ekonomi de gelişemiyor. Daha önceki dönemde finansa erişim noktasında sorunlar yaşanıyordu ancak bugün gelinen noktada ömürlerinin uzadığını görüyoruz. KOBİ’lerin, nakit akışı üzerinden talepte bulunması, finansa daha rahat erişilebilmelerini sağlayacaktır” dedi.

Yoğun ilgi gören program, konuşma bölümünün ardından düzenlenen panelle devam etti. Program; akademisyenler, öğrenciler, katılımcıların sorularının yanıtlanması ve hediye takdimi ile sona erdi.

18 Nisan 2024