İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Dünya üniversitelerinin bilimsel araştırmalar, inovasyon ve sosyal etkilerinin sıralandığı “SCImago University Rankings 2024” raporu yayımlandı. Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, SCImago Institutions Rankings (SIR) Yayın Değerlendirme Platformunca yayımlanan raporda, farklı alanlarda aldığı derecelerle başarısını bir kez daha gözler önüne serdi.

Dünyada saygın bir derecelendirme kuruluşu olan SCImago Laboratories tarafından Scopus ile ortaklaşa yayımlanan, araştırma odaklı çalışmalar yapan kurumların yer aldığı küresel bir sıralama olan SCImago Institutions Rankings (SIR), 2024 dünya üniversite sıralama sonuçları açıklandı. KTO Karatay Üniversitesi, SIR 2024 sıralamasında Türkiye üniversiteleri arasında 61. sıraya adını yazdırdı.

“Türkiye’de Bilimsel Araştırma Alanında Vakıf Üniversiteleri Arasında 8. Sırada Yer Aldı”

KTO Karatay Üniversitesi dünya üniversiteler sıralamasına göre; Fizik ve Astronomi alanında Türkiye üniversiteleri arasında 58., vakıf üniversiteleri arasında 10. sırada yer aldı. 2024 sıralama sonuçlarına göre KTO Karatay Üniversitesi; Türkiye üniversiteleri sıralamasında genel kategoride 61. sırada, bilimsel araştırma kategorisinde 23. sırada yer alırken, inovasyon kategorisinde 83. sıraya girmeyi başardı.

“Bilimsel Araştırmalarımızın Işığında, Geleceğin Liderlerini Yetiştirmeye Devam Edeceğiz”

KTO Karatay Üniversitesi’nin çok önemli başarılar elde ettiğini söyleyen KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç şunları kaydetti: “Dünya çapında saygın sıralama kuruluşlarının yayımlandığı raporlarda önemli sıralara adını yazdıran üniversitemiz; bilimsel araştırma, inovasyon ve sosyal etki alanlarında gösterdiği performansla da ön plana çıkıyor. Önümüzdeki dönemde çalışmalarımızı sürdürerek, ülkemizin ve dünyanın bilgi birikimine katkı sağlamak öncelikli hedefimizdir. KTO Karatay Üniversitesi olarak, kaliteli eğitim anlayışımız ve bilimsel araştırmalarımızın ışığında, geleceğin liderlerini yetiştirmeye devam edeceğiz. Akademisyenlerimizin yapmış olduğu çalışmalarla, uluslararası sıralamalarda üniversitemizin her geçen yıl yükselişini göreceğimize inancım tamdır. Başarımızda emeği geçen tüm akademisyenlerimizi tebrik ederim."

SCImago Institutions Rankings (SIR) değerlendirmesine göre Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında 19. sırada yer alan KTO Karatay Üniversitesi’nin elde ettiği diğer başarılar ise şu şekilde;

  • Genel sıralamada Türkiye’de 61’inci, Vakıf Üniversiteleri Arasında 19’uncu
  • Bilimsel Araştırma Kategorisinde Türkiye’de 23’üncü, Vakıf Üniversiteleri Arasında 8’inci
  • Fizik ve Astronomi Kategorisinde Türkiye’de 58’inci, Vakıf Üniversiteleri Arasında 10’uncu
  • İnovasyon Kategorisinde Türkiye’de 83’üncü, Vakıf Üniversiteleri Arasında 26’ncı sırada yer aldı.
20 Mart 2024