İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

“18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi”nin 109. yıl dönümü münasebetiyle Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nde öğrencilere yönelik “Çanakkale Ruhu” temalı söyleşi düzenlendi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümünde öğrencilere yönelik “Çanakkale Ruhu” temalı söyleşi düzenlendi. Söyleşiye, KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik, KTO Karatay Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Caner Arabacı, akademisyenler lise öğretmenleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan söyleşinin açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik yaptı.

“18 Mart’ta Binlerce Yıllık Türk Tarihi Yeniden Alevlenmiştir”

Türk milletinin tarih boyunca nice zaferler kazanarak destansı mücadelelere imza attığını vurgulayan Çelik; “Türk milleti, tarih boyunca nice zaferler kazanmış, büyük mücadeleler vererek tarihe adını altın harflerle yazdırmıştır. O destansı mücadelelerden biri de Çanakkale Deniz Zaferi’dir. Türkiye Cumhuriyeti’nin şekillenmesinde 18 Mart’ın önemi çok büyük. Binlerce yıllık Türk tarihinin yeniden ortaya koyulduğu ve alevlendiği bir savaştır. Atalarımız, bu aziz millet ve cennet vatanımız için tüm zorluklara rağmen nice emekler sarf etmiştir. Bugün, bizlerin de en büyük vazifesi onların izinden ayrılmadan çalışmalarımıza devam etmektir.  Bu anlamlı gün vesilesiyle Çanakkale’yi geçilmez kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum” şeklinde konuştu.

“Çanakkale Ruhu, Türk Milletinin Vatan Sevgisini Temsil Ediyor”

KTO Karatay Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Caner Arabacı; “Türk milleti, Çanakkale Savaşı’nda kahramanlık destanı yazarak inancı ve azmi ile tarih sahnesinde çok büyük bir iz bırakmıştır. Çanakkale ruhu, Türk milletinin birlik ve beraberlik içindeki gücünü, vatan sevgisini ve bağımsızlık tutkusunu temsil etmektedir. Bu ruh, genç nesillere, geçmişin mirasını koruma ve geleceğe taşıma sorumluluğunu yüklemektedir. Gençlerimiz, bu ruhu yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olmalıdır” dedi.

Söyleşi, günün anlam ve önemini anlatan konuşmaların ardından katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.

18 Mart 2024