İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Türk Hava Kuvvetleri’nin gururu, akrobasi timi SOLOTÜRK’ün yıldızları Hava Pilot Binbaşı Murat Bakıcı ve Hava Pilot Binbaşı Yasin Dikkule, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nin konuğu oldu.

KTO Karatay Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğrenci Topluluğu (IEEE) tarafından düzenlenen “SOLOTÜRK Pilotları Söyleşi”nin konukları milli gururumuz SOLOTÜRK’ün yıldızları Hava Pilot Binbaşı Murat Bakıcı ve Hava Pilot Binbaşı Yasin Dikkule oldu. Üniversitenin konferans salonunda düzenlenen etkinliğe SOLOTÜRK ekibinin yanı sıra, akademisyenler ve çok sayıda KTO Karataylı öğrenci katıldı.

“SOLOTÜRK, Yetenekli Pilotları Sayesinde Türk Hava Kuvvetleri’nin Caydırıcı Gücünü Temsil Etmektedir”

SOLOTÜRK gösteri pilotları söyleşide, meslek yaşamları ile ilgili bilgileri katılımcılara aktardı. Hava Pilot Binbaşı Murat Bakıcı ve Hava Pilot Binbaşı Yasin Dikkule söyleşide şunları kaydetti; “SOLOTÜRK; ülkemizin sahip olduğu kaynaklarını en etkin şekilde kullanan, yetenekli pilotları sayesinde Türk Hava Kuvvetleri’nin caydırıcı gücünü temsil eden, pilotlarımızın ülke bekası için neler başarabileceklerini gösteren, yurt içinde ve yurt dışında performansını estetik bir biçimde sergileyen gösteri ekibidir.

“Tüm Dünya, Uçağımızdaki Ay Yıldızı İzliyor”

Hava Pilot Binbaşı Yasin Dikkule ve Hava Pilot Binbaşı Murat Bakıcı; “Bizler, dünyada her ülkeye giderek ülkemizi ve bayrağımızı temsil ediyoruz. Uçak üzerine çizilmiş en büyük bayrak olan Türk Bayrağı ile tüm dünyada ters kalkış manevrası yapıyoruz ve tüm izleyicilerimiz başı dik şekilde uçağımızdaki ay yıldızı selamlıyor. Uçağımızın üzerindeki bayrak, Türk Hava Kuvvetleri’nin Türk milletine ve bayrağımıza verdiği değeri simgeliyor. Türk Bayrağı, dünya üzerinde uçak üzerine çizilmiş en büyük bayraktır. Siz, SOLOTÜRK’ü izlerken başınız dik bir şekilde ay yıldızı izlemeniz içindir” dedi.

“SOLOTÜRK Pilotları Deneyimleri ve Tutku Dolu Anılarıyla KTO Karataylılara İlham Verdi”

Gökyüzündeki muazzam yeteneklerini sadece performanslarıyla değil, aynı zamanda samimi söyleşileriyle de taçlandıran SOLOTÜRK Pilotları, deneyimleri ve tutku dolu anılarıyla KTO Karataylı öğrencilere ilham verici bir atmosfer yaşattı.  SOLOTÜRK'ün ardındaki özveri, disiplin ve ekip ruhuyla ilgili paylaşımları, Türk Hava Kuvvetleri'nin birlik ve güç içindeki başarılarını bir kez daha hatırlattı. Bu özel söyleşi, Türk Hava Kuvvetleri'nin bayrağını gururla taşıyan cesur pilotların hem gökyüzündeki performanslarıyla hem de toplumla buluşarak paylaştıkları hikayeleriyle bir kez daha takdir toplamalarına vesile oldu. Yoğun ilginin olduğu program, SOLOTÜRK ekibinin imza vermesi ve plaket takdimiyle sona erdi.

12 Mart 2024