İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Hukukta Gelişim Topluluğu ve Ombudsmanlık Topluluğu tarafından öğrencilerin iş birliği, liderlik, yasama süreçlerini öğrenmeleri için “Proaktif Meclis Simülasyonu” etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, öğrencilerin farklı roller alarak yasama sürecini deneyimlemeleri, belirlenen konular üzerine tartışmaları, yasalar tasarlayarak oylamaları amaçlandı. Etkinliğin açılış törenine Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Aytekin Çelik, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“Ülkemizin Geleceği, Sizlerin Ellerinde Şekillenecektir”

Programın açılış konuşmasını yapan Konya Milletvekili Ahmet Sorgun; “Proaktif Meclis Simülasyonu etkinliği, öğrencilerin farklı siyasi görüşleri temsil eden roller alarak gerçek dünya meclislerindeki gibi politik süreçleri yaşamaları, yasama süreçlerini öğrenimeleri için önemli bir rol oynamaktadır. Bu etkinlikler; gençlerimizin siyasetle ilgili donanımlarını artırmak, demokratik değerlere olan duyarlılıklarını geliştirmek adına son derece kıymetli bir fırsattır. Ülkemizin geleceği, sizlerin ellerinde şekillenecektir. Sizleri aktif ve bilinçli birer vatandaş olarak yetiştirmek, toplumsal sorumluluklarını yerine getirmenizi sağlamak öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır” şeklinde konuştu.

“Öğrencilerimiz, Proaktif Meclis Simülasyonu ile Demokratik Değerlere Olan Bağlılıklarını Pekiştirecekler”

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç; “Sadece teorik bilgileri aktarmak yerine, öğrencilerimizi farklı siyasi görüşleri içselleştirmeye teşvik ederek, onları gerçek dünya meclislerinde karşılaşabilecekleri zorluklara hazırlamak temel hedeflerimiz arasındadır. Bu etkinlik, demokratik değerleri öğrencilerimize yaşatarak, onlara katılımcılığın ve etkili iletişimin önemini vurgulamak adına bir platform sunmaktadır. Proaktif Meclis Simülasyonu, öğrencilerimize gerçek bir meclis deneyim sunarak, onların siyasi süreçleri daha yakından tanımalarını ve bu alandaki becerilerini geliştirmelerini sağlamaktadır. Geleceğin liderleri olarak gördüğümüz öğrencilerimiz, farklı bakış açılarıyla sorunlara çözüm aramayı öğrenecek ve aynı zamanda demokratik değerlere olan bağlılıklarını pekiştirecekler” ifadelerine yer verdi.

Beş gün süren ve Türkiye genelinde tüm üniversite öğrencilerinin katılımına açık olan Proaktif Meclis Simülasyonu etkinliğinde, katılımcılar çeşitli partilerden milletvekili rolünü üstlenerek, keyifli bir tartışma ortamında teorikteki bilgilerini pratikte uygulama fırsatını buldu.

04 Mart 2024