İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Dünyada yer alan yükseköğretim kurumlarını değerlendiren "Webometrics Dünya Üniversiteleri Sıralaması" (Webometrics Ranking of World Universities) 2024 raporu yayımladı. Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, Webometrics Dünya Üniversiteleri Sıralaması raporunda dünya üniversiteleri arasında 3.702. sıraya yerleşerek büyük bir başarıya imza attı.

Tüm dünyadaki yükseköğretim kurumlarını üç boyutta değerlendiren Webometrics Dünya Üniversite Sıralamaları (Webometrics Ranking of Universities) 2024 listesi açıklandı. KTO Karatay Üniversitesi, Webometrics Dünya Üniversite Sıralamaları (Webometrics Ranking of Universities) değerlendirmesine göre dünyada genelinde sıralamaya giren 11.991 üniversite arasında 3.702. sırada; Avrupa’da 1.140.; Türkiye’de ise tüm üniversiteler arasında 124., vakıf üniversiteleri arasında 27. sırada yer alarak başarısını bir kez daha gözler önüne serdi.

“Daha Büyük Hedeflere Ulaşma Azmiyle Hareket Edeceğiz”

KTO Karatay Üniversitesi’nin dünya sıralamalarında yükselişini sürdürmesinden dolayı gurur duyduklarını dile getiren KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç; “Büyük bir heyecan ve özveriyle sürdürdüğümüz akademik faaliyetlerimizin uluslararası alanda elde ettiği başarıları görmek bizlere gurur kaynağı oluyor.  Webometrics Dünya Üniversite Sıralamalarının sonuçları, üniversitemizin uluslararası alanda tanınması için yürüttüğümüz çalışmaların ve kararlılığımızın bir yansımasıdır. Bu başarı, sadece rakamlarla ifade edilen bir sıralama değil; aynı zamanda üniversitemizin nitelikli eğitim anlayışı, akademisyenlerimizin özverisi ve öğrencilerimizin başarılarıyla güçlenen bir prestijdir. Her zaman daha büyük hedeflere ulaşma azmiyle hareket edeceğiz. Değerli katkıları dolayısıyla tüm akademisyenlerimize en içten teşekkürlerimi sunuyor, gelecekte de uluslararası başarılara imza atmaya devam edeceğimize olan inancımı belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Webometrics değerlendirmesine göre Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında 34. sırada yer alan KTO Karatay Üniversitesi’nin elde ettiği diğer başarılar ise şu şekilde;

  • Mükemmeliyet Kategorisinde dünyada 3.291’inci, Türkiye’de Vakıf Üniversiteleri Arasında 27’nci
  • Açıklık (Şeffaflık) Kategorisinde 3.980’inci, Türkiye’de Vakıf Üniversiteleri Arasında 46’ncı
  • Dünya Üniversiteleri Sıralamasında 3.702’nci, Türkiye’de Vakıf Üniversiteleri Arasında 34’üncü sırada yer aldı.

Kıtalararası sıralamada da başarısını devam ettiren KTO Karatay Üniversitesi,

  • Civets Üniversiteleri Sıralamasında 277’nci
  • Orta Doğu Üniversiteleri Sıralamasında 381’inci
  • Avrupa Üniversiteleri Sıralamasında 1.140’ıncı
  • Asya Üniversiteleri Sıralamasında 1.481’inci sırada yer aldı.
12 Şubat 2024