İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Akıllı Teknolojiler Merkezi (AKİTEK), konsorsiyumunda yer aldığı "Mobilizing Advanced Partnerships for Digital Innovation and Transformation" (MAPIT) projesi ile Horizon Europe Programı altındaki Pathways to Synergies çağrısı kapsamında fonlanmaya hak kazandı.

Akıllı Teknolojiler Merkezi’nin (AKİTEK) Horizon Europe Programı’nda yer alan Pathways to Synergies çağrısı altında “Mobilizing Advanced Partnerships for Digital Innovation and Transformation” (MAPIT) adlı projesi, yaklaşık 1.160.000€ bütçeyle fonlanmaya hak kazandı. Proje; ilgili çağrı altında Avrupa Birliği çapında desteklenen yaklaşık 20 proje arasında yer alırken, Türkiye’den ise bu kapsamda fonlanan tek proje oldu.

“Avrupa Birliği Genelinde Desteklenen Sayılı Projeler Arasındayız”

Avrupa Birliği genelinde desteklenen sayılı projeler arasında yer almaktan gurur duyduklarını söyleyen AKİTEK proje yürütücüsü ve KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Barış Samim Nesimioğlu; “Yaklaşık 1.160.000€ bütçeyle desteklenen projemizin, Avrupa Birliği genelinde desteklenen sayılı projeler arasında yer alması bizim için büyük bir başarı ve onur kaynağıdır. Ayrıca, Türkiye’den bu çağrı altında fonlanan tek proje olmanın getirdiği sorumluluğun bilinciyle, projemizin, hedeflenen çıktılara ulaşarak başta AKİTEK ve üniversitemiz olmak üzere ülkemize önemli katkılar sağlamasını hedefliyoruz. Bu bağlamda emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma, konsorsiyum üyelerine teşekkür ve tebriklerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

“AKİTEK Projesi, Ülkemiz ve Üniversitemiz İçin Büyük Bir Gurur Kaynağı”

Proje ile Türkiye’nin dijital dönüşüm ve inovasyonuna katkı sağlanmasını temenni ettiklerini dile getiren KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç; “Horizon Europe Programı’nda yer alan Pathways to Synergies çağrısı altında AKİTEK’in dahil olduğu konsorsiyum tarafından sunulan projenin Avrupa Birliği çapında seçilen projeler arasında yer alması ve bu kapsamda fonlanan Türkiye’de tek proje olması, üniversitemiz ve ülkemiz adına büyük bir gurur kaynağıdır. Bu başarılı sonuç ekip çalışmasının, vizyoner yaklaşımların ve yenilikçi projelerin bir araya gelerek nasıl muazzam bir başarıya dönüşebileceğinin en somut örneklerinden biridir. Projenin ülkemizin dijital dönüşümüne ve inovasyonuna katkı sağlaması en büyük temennimizdir. Tüm AKİTEK ekibini ve projede emeği geçen herkesi yürekten tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

26 Aralık 2023