İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 1. sınıf öğrencileri, bu yıl yedincisi düzenlenen geleneksel “Baret Takma Töreni” ile mesleğe ilk adımlarını attı.

KTO Karatay Üniversitesi’nde düzenlenen törende, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 1. sınıf öğrencileri mesleklerinin simgesi olan baretlerini takma heyecanını yaşadı. Törene, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı İlker Atalay, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Ünsaçar, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“Baret, İş Sağlığı ve Güvenliği Açısından Vazgeçilmez Bir Unsurdur”

Açılış konuşmasını yapan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç; “Baret, iş sağlığı ve güvenliği açısından vazgeçilmez bir unsurdur. Bu özel törende, baretlerinizi takarak sadece mesleki bir adım atmıyor, aynı zamanda iş sağlığı ve güvenliği bilincine sahip olduğunuzu ifade ediyorsunuz. Mesleğinizi icra ederken hem kendi güvenliğinize hem de insanlığın güvenliğine önem vermeniz gerekiyor. Emniyet ve güvenlik ilkelerini her zaman göz önünde bulundurmanız gerektiğini asla unutmayın. Ülkemizde ve dünyada yürütülen önemli projelerde, gelecekte sizlerin imzasının olacağına olan güvenim tamdır. Bugün gerçekleştirdiğimiz törende baretlerini takacak olan öğrencilerimizi ve ailelerini gönülden tebrik ediyor; onları yetiştiren değerli akademisyenlerimize de şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“Hem Kendi Güvenliğinize Hem de İnsanlığın Güvenliğine Önem Verin”

Öğrencilere kıymetli tavsiyelerde bulunan İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı İlker Atalay; “KTO Karatay Üniversitesi alanında uzman akademisyenleri ile birlikte İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerine en iyi şekilde eğitim veriyor. Elbette eğitimin yanı sıra mesleğinizde başarılı olmak için daima yenilikleri takip etmelisiniz. Kendinizi daima geliştirmelisiniz. Mezun olduktan sonra da üniversiteniz ve akademisyenlerinizle sık sık bir araya gelerek bilgi birikimlerinden yararlanmalısınız. Mesleğinizi icra ederken hem kendi güvenliğinize hem de insanlığın güvenliğine önem vermeniz çok kıymetli” ifadelerine yer verdi.

“Öğrencilerimizle Birlikte Çalışmalarımıza Devam Ediyoruz”

Tören dolayısıyla duyduğu gururu dile getiren KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Faik Sevimli; “Dünya İnşaat Mühendisler Günü'nü dolayısıyla, 7. Geleneksel Baret Takma Törenini düzenliyoruz. 1. sınıf öğrencilerimizin inşaat mühendisliği mesleğine ilk adımlarını atmalarını simgeleyen bu önemli etkinliğin gerçekleşmesine büyük katkı sağlayan, üniversitemiz Yapı Topluluğuna teşekkür ediyorum. Mesleki sorumluluklarımızın bilinciyle, öğrencilerimizle birlikte çalışmalarımıza devam ediyor ve bu çalışmaların karşılığını alıyoruz. Bu yıl mezun olan tüm öğrencilerimiz, aldıkları eğitimle birlikte iş hayatına adım atmış durumda. Bölümümüzün sürekli gelişimi için katkıda bulunan başta Sayın Rektörümüz, Sayın Dekanımız ve değerli çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Tören, İnşaat Mühendisliği Bölümü 1. sınıf öğrencilerinin baretlerini takması ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

19 Aralık 2023