İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Enerji Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenen “İş Mülakatlarını Nasıl Yönetmeliyim?” konulu söyleşide, öğrencilere iş mülakatları sürecinde dikkat etmeleri gereken önemli noktalar anlatıldı.

“Doğru İşe ve Pozisyona Yerleşmeniz Çok Önemli”

Söyleşide, Bera Holding Kurumsal İletişim Müdürü Hasan Koyuncu öğrencilere mezun olduktan sonra girecekleri iş mülakatlarında dikkat etmesi gereken hususlar hakkında önemli bilgiler aktardı. Doğru işe ve pozisyona yerleşmenin önemini vurgulayan Koyuncu; “Girdiğiniz mülakatlar boyunca özgünlüğünüzü, isteğinizi, dürüstlüğünüzü, heyecanınızı koruyun. Kişisel farkındalığınız ve öğrenmeye olan açıklığınız, iş verenin aradığı kriterler arasında yer alır. Görüşmelerinizde klişelerden, belirsizliklerden, ücret ve izin konularını dile getirmekten uzak durmalısınız” şeklinde konuştu.

“Mülakatlarda Kişiliğinizin Parlamasına İzin Verin”

Adaylarda aranan genel özelliklere değinen Koyuncu; “Görüşmeden önce başvuru yaptığınız şirketi araştırmanız ve tanımanız çok önemli. Eleştirel düşünceniz ve sorun çözme becerileriniz, sizi daima bir adım öne çıkaracaktır. Mülakatlarda kişiliğinizin parlamasına izin verin. Kısa ve etkileyici anlatımları tercih edin. Gereksiz detaylardan kaçının. Planlarınız ve kariyer hedeflerinizden bahsedin. İyi bir dinleyici olun, Yanıt vermeden önce iyi düşünmeli, güven duygusu aşılayın. Çünkü görüşmelerde %80 beden diliniz, %13 ses tonunuz, %7 söyledikleriniz etkilidir” dedi.

Soru cevap bölümüyle sona eren program, KTO Karataylı öğrencilerin iş dünyasını ve mülakat aşamalarını yakından tanımasına büyük katkı sağladı.

19 Aralık 2023