İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi'nin gurur kaynağı mezunları; KPSS, TUS, DGS, Adalet Bakanlığı Adli Yargı gibi önemli sınavlarda gösterdikleri performanslarıyla büyük başarı elde etti. KTO Karataylı mezunlar, mesleki sınavlarda elde ettikleri yüksek puanlarla hem devlet üniversiteleri hem de vakıf üniversiteleri arasında adını ilk sıralara yazdırdı.

Güçlü akademik kadrosuyla gerçekleştirdiği yoğun uygulamalı eğitim felsefesi, KTO Karatay’ın başarı istatistiklerine yansıdı. Beslenme ve Diyetetik, Çocuk Gelişimi, Ebelik, Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Odyoloji, Geleneksel Türk Sanatları, Grafik Tasarımı, Mimarlık, İç Mimarlık, İnşaat Mühendisliği ve Mekatronik Mühendisliği Bölümleri, KPSS P3 puan türüne göre vakıf ve devlet üniversiteleri arasında ilk 10 bölüme yerleşerek, büyük bir başarıya imza attı.

KTO Karataylı Mezunlar İlk Sıralara Adını Yazdırdı

Geleneksel Türk Sanatları ile Grafik Tasarımı Bölümü mezunları tüm üniversiteler arasında 1. sırada yer alırken, Hemşirelik Bölümü mezunları ise devlet üniversiteleri arasında 7., vakıf üniversiteleri arasında 1. oldu. Odyoloji, Beslenme ve Diyetetik, Çocuk Gelişimi, Ebelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, İç Mimarlık Bölümleri ise 2. sıraya yerleşti.

KTO Karatay Üniversitesi, Tıpta Uzmanlık Sınavı Temel Tıp alanında vakıf üniversiteleri arasında 17. ve Klinik Tıp alanında ise 15. sıraya yerleşirken; Adalet Bakanlığı Adli Yargı Sınavında ise 12. sırada yer aldı.

“Mezunlarımızın Başarılarıyla Gurur Duyuyoruz”

Mezun başarılarıyla gurur duyduklarını dile getiren KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç; “Mezunlarımızın elde ettiği başarılar, bizleri hem mutlu ediyor hem de gururlandırıyor. Öğrencilerimize küresel düzeyde rekabet avantajı sağlayacak bilgi ve becerileri kazandırmak en önemli hedefimizdir. KTO Karatay Üniversitesi olarak, uluslararası standartlardaki eğitim programlarımız, güçlü akademik kadromuz ve donanımlı altyapımızla bilim dünyasına örnek teşkil eden araştırmalarda yer alıyoruz. Bu çalışmalarımızın çıktısı olarak sektörde lider pozisyonlara gelmiş mezunlarımız, üniversitemizin eğitim kalitesinin bir yansımasıdır. Bizler sadece eğitimde değil, aynı zamanda bilimsel çalışmalarda da öncü bir üniversite olma vizyonuyla hareket ediyoruz. Bu başarıları elde etmek, gelecek nesillere daha iyi bir eğitim ve bilimsel katkı sağlama misyonumuzu daha da güçlendiriyor” ifadelerine yer verdi.

Tablo 1. Mezunların Mesleki Sınavlardaki Başarı Sıralamaları

14 Aralık 2023