İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Hz. Mevlâna'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arûs) başladı. Törenler kapsamında, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Meram Belediyesi iş birliği ile Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Öksüz ve talebelerinin eserlerinin sergilendiği “Telâmiz-i Konevî 3 Hat Sergisi”, Konya protokolünün katılımı ile açıldı.

“Mevlâna'nın Sevgi Dolu Dünyasına Bir Katkıda Bulunmanın Mutluluğunu Yaşıyoruz”

Hz. Mevlâna'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arûs) kapsamında, KTO Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Öksüz ve talebelerinin eserlerinin sergilendiği “Telâmiz-i Konevî 3 Hat Sergisi”, Konya protokolünün katılımı ile açıldı.

Sergi açılışında her kültürden insanın Hz. Mevlâna’yı ziyaret ettiğini ve sema törenlerinde çok duygusal anların yaşandığını söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Öksüz; “. Şeb-i Arûs vakti gelince Konya’da çok farklı bir atmosfer oluşuyor. Her kültürden insan, Hz. Mevlâna’yı ziyaret ediyor ve sema törenlerinde çok duygusal anlar yaşanıyor. Bu, gerçekten çok etkileyici bir birliktelik ve hoşgörü örneği oluşturuyor. Böylesine önemli bir haftada talebelerimin eserlerinin sergilenmesi bizim için çok kıymetli. Biz de bu haftada, talebelerimle birlikte Mevlâna'nın sevgi dolu dünyasına ufakta olsa katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

“Mesnevî’den Esinlenerek de Birçok Eser Yazdım”

Hat sanatında, eserlerin insanlar üzerinde büyük bir etkisinin olduğunu, eserin mesajı ve anlamı bilinmeden bile insanda çarpıcı hisler uyandırdığını ve Mesnevî’den esinlenerek birçok eser yazdığını belirten Öksüz; “Hayatım boyunca en büyük aşklarımdan biri hat sanatımdı. Gece, gündüz aklım hep ondaydı. 1971-1973 yılları arasında mutripte neyzenlik yaptım. Çok uzun yıllardır belirli zamanlarda Mevlâna Türbesi’ne gelir, müzeyi seyrederim. Mesnevî’den esinlenerek de birçok eser yazdım. Hz. Mevlâna’nın; “Canım bedenimde oldukça, ben Kur’an’ın kölesiyim, seçilmiş Muhammed’in yolunun toprağıyım. Birisi sözlerimden, bundan başka bir söz naklederse, ondan da bezmişim, o sözden de bezmişim.” sözü her zaman eserlerimi oluştururken bana kılavuz olmuştur” ifadelerine yer verdi.

Hz. Mevlâna'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arûs) kapsamında, KTO Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Öksüz ve talebelerinin eserlerinin sergilendiği “Telâmiz-i Konevî 3 Hat Sergisi”, 07-17 Aralık tarihleri arasında Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde ziyaretçilere açık olacak.

08 Aralık 2023