İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Yapı Topluluğu, Konya’nın Köseali mahallesinde 10 öğrencisi bulunan bir köy okulunun, gönüllü olarak tadilatını gerçekleştirdi. Topluluğun tadilatını yaptığı okul sayısı toplamda 5’e ulaştı.

Konya’da, merkeze 90 kilometre uzaklıktaki Köseali İlkokulunun 10 öğrencisi bulunuyor. Binası eski olan okulda, çocuklar dört sınıf birleştirilmiş halde tek bir öğretmenle eğitim görüyor. Daha önce de farklı yerlerdeki okulların tadilatını gerçekleştiren KTO Karatay Üniversitesi Yapı Topluluğu Danışmanı İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinden Arş. Gör. Sadrettin Sancıoğlu ve öğrenciler, “Birleşen Ellerle Büyüyen Kalpler” sloganı ile harekete geçti.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Konya Barosu ve İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesinin destekleri ile aralarında avukatların da bulunduğu 40 kişilik grup, Köseali'ye giderek okulun boyasından, sıraların zımparalanıp verniklenmesine, lavabolar ve zeminin yenilenmesinden, kalorifer yapılanmasına, hatta okulun çevre düzenlemesine kadar tüm tadilatları gerçekleştirdi.

Kömürlük Olarak Kullanılan Alan, Ana Sınıfına Dönüştürüldü

Öğrenciler, kömürlük olarak kullanılan alanı da temizleyerek ana sınıfına dönüştürdü. Ayrıca, çocuklara tiyatro gösterileri gerçekleştiren öğrenciler, içlerinde kırtasiye malzemelerinin de bulunduğu çeşitli paketleri çocuklara hediye etti. Yapı Topluluğu Başkanı Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ahmet Furkan Kırgın; "Çocukların, öğretmenin ve halkın heyecanını görmek anlatılamaz bir duyguydu. Çocuklar mutlu olunca bizde çok mutlu olduk"; Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü 4. sınıf öğrencisi Merve Okumuş ise; "Çocukların gözlerindeki o mutluluğu görmek paha biçilemez bir duyguydu" dedi. Yapı Topluluğu Danışmanı Arş. Gör. Sadrettin Sancıoğlu; "Yapılacak 200 kalem iş vardı. Projeyi imece usulü hayata geçirdik. Köseali İlkokulu tadilatını gerçekleştirdiğimiz beşinci okul oldu" şeklinde konuştu.

Kaynak: Sabah

04 Aralık 2023