İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; “Öğretmenlerimiz, milli ve manevi değerlerimiz ile kültürümüzün nesilden nesile aktarılmasını sağlamak, yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızı yetiştirmek gibi ulvi bir görevi üstlenmiştir. Toplumumuzun en fedakâr ve saygın yapı taşı olan öğretmenlerimiz, aydınlık yarınlarımızın mimarıdır. Hayatımız boyunca elde ettiğimiz tüm başarıların ardında öğretmenlerimizin emeği vardır.

Ülkenin kalkınması ve ilerlemesi, milli ve manevi değerlerine bağlı insan kaynaklarının yetiştirilmesi ile mümkündür. Geleceğimizi tereddütsüz emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, bilgiyi sevgi ile harmanlayarak istikbalimiz olan nesillerin eğitim yolunda her zaman en ön sırada yer alırlar. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir.” sözünü kendine düstur edinen öğretmenlerimiz, gençlerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için kutsal bir vazife üstlenmiştir. Eğitim meşalesini dün olduğu gibi bugün de gururla taşıyan öğretmenlerimizin, gelecekte de önemli görevlerini aynı özveri ve inançla sürdüreceklerine olan inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmenimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görevi başında şehit olan ve ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Çok kıymetli akademisyenlerimizin ve tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

23 Kasım 2023