İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencileri, beyaz önlüklerini üniversitede düzenlenen törende giyerek, hekimlik yolunda ilk adımlarını attı.

KTO Karatay Üniversitesi’nde düzenlenen törende, Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencileri beyaz önlük giymenin, hekimliğe ilk adımı atmanın heyecan ve gururunu yaşadı. Törene, akademisyenler, öğrenciler ile aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşması yapan KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümran Çalışkan öğrencilere altın değerinde tavsiyeler verdi. Çalışkan; “Bilimsel gelişmeleri yakından takip eden, laboratuvarları ve alanında uzman akademik kadrosuyla Türkiye’de örnek gösterilen KTO Karatay Üniversitesi, tıp alanında öncü bir rol oynuyor. Eğitim hayatınız boyunca sizlerin mesleki gelişimi ve eğitiminiz için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Eğitim, hayat boyunca devam eder. Mesleğe başladıktan sonra da tıp alanında hedeflerinize ulaşmak için çok emek vermelisiniz. Doktorluk mesleğinin hayatın her alanında etkilidir. Bu nedenle bilgilerinizi sürekli güncellemeli ve yeni gelişmelere ayak uydurmalısınız. Sağlık hizmetlerinin ülkemizde ve dünyada en üst seviyeye çıkarılması için çalışacağınıza olan inancım tamdır. Bugün beyaz önlüklerini giyen tüm öğrencilerimizi can-ı gönülden tebrik ediyor, eğitim-öğretim hayatları boyunca başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Beyaz önlük giyme töreni, öğrencilere akademisyenler tarafından önlüklerinin giydirilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

15 Kasım 2023