İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümü münasebetiyle, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nde anma programı düzenlendi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 85. yıl dönümünde düzenlenen “10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı”, 09.05’te saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Programda; KTO Karatay Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Enerji Yönetimi Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Şerife Özkan Nesimioğlu, “Atatürk ve Cumhuriyet’in 100. Yılında Türk Dış Politikası konulu seminer gerçekleştirdi.

“Atatürk’ün Türk Dış Politikası ile İlgili Görüşleri, Cumhuriyetimizin 100. Yılında Yolumuzu Aydınlatmaya Devam Ediyor”

Dr. Öğr. Üyesi Şerife Özkan Nesimioğlu seminerde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk dış politikası ile ilgili görüşlerinin, Cumhuriyetin 100. yılında da Türk milletinin yolunu aydınlattığını belirterek; “Bugün Filistin’de yaşanan ve tüm dünyayı derinden sarsan olaylara öncelikle insani bir pencereden bakmalıyız. İnsanı, insan hayatını etkileyen kadim değerleri daima savunmalıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Amerikan The Saturday Evening Post dergisine verdiği bir röportajında; ‘Bir gün, cihan harbinden sonra Orta Doğu’da kurulan suni devletlerin halkları ayaklanacaktır. O gün geldiğinde, yeni kurduğumuz Cumhuriyetimizin yöneticileri, bu halkların değil, emperyalist güçlerin yanında yer alırsa aynı akıbete kendileri uğrayacaktır ve Kurtuluş Savaşı'nda yedi düvele haddini bildiren Türk halkı, onların da hakkından gelecektir’ sözleri Türkiye Cumhuriyeti’nin izlediği dış politika ile ilgili bizlere yol gösterici olmuştur” ifadelerine yer verdi.

Nesimioğlu; “Türkiye Cumhuriyeti, iç ve dış tehditlerle kurulduğu günden beri baş başa kaldı ve kalmaya da devam ediyor. O nedenle de bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük ve güçlü Türkiye ideallerine sıkı sıkıya sarılarak bu tehditlere karşı her zaman güçlü olmalıyız. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde, onun ilkelerinin öncülüğünde uzlaşı, hoşgörü ve barış içinde yaşamaya devam etmeli, ülkemiz için çok çalışmalıyız” şeklinde konuştu.

Program, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından sona erdi.

10 Kasım 2023