İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. yılı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkemiz işgal altındayken ve her şey bitti denildiği anda yaktığı bağımsızlık ateşi ile yüce milletimizi istiklâl ruhuyla bir araya getirmiş, Anadolu’yu bizlere tekrar vatan kılmıştır. Hayatının tamamını Türk milletine ve ideallerine adamış, dünyanın en önemli liderlerinden biri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır.

Türk milleti; her karış toprağının şehit kanıyla sulandığı cennet vatanımızı bağımsızlığı ve egemenliği adına geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de canı pahasına korumaya devam edecektir. Milletimizin karakteri, irade ve değerlerini yansıtan Cumhuriyetimiz; Atatürk’ün bizlere bıraktığı en büyük mirastır ve “en büyük eserim” dediği Cumhuriyeti yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak, kültürel değerlerimize, bağımsızlığımıza sahip çıkmak bizlerin en büyük sorumluluğudur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı aydınlık meşaleyi daha da yükseklere taşımak için kararlılıkla çalışmamız gerektiğini unutmamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle fikirleri ve eserleriyle her zaman Türk milletinin kalbinde olan, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

09 Kasım 2023