İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi uluslararası iş birliklerine bir yenisini daha ekledi. Bilimsel araştırmaları geliştirme ve güçlendirme; akademisyenler, araştırmacılar ve öğrenciler arasında bilgi bağlantısı kurma amacıyla Tacikistan Cumhuriyeti Kulob Teknoloji ve İnovasyon Yönetimi Enstitüsü ile KTO Karatay Üniversitesi arasında akademik iş birliği sağlandı.

Birçok farklı alanda sağladığı olanaklarla öğrencilerinin uluslararası düzeyde deneyim kazanmasını ve kariyerlerini güçlendirmesini destekleyen KTO Karatay Üniversitesi bilimsel, akademik araştırma ve uluslararası değişim programları alanında yaptığı çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek Tacikistan’ın önde gelen üniversitelerinden Kulob Teknoloji ve İnovasyon Yönetimi Enstitüsü ile iş birliği protokolü imzaladı.

Bilimsel ve kültürel çalışmaların yürütülmesi için yapılan imza töreni, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç ve Kulob Teknoloji ve İnovasyon Yönetimi Enstitüsü Rektörü Almossho Shohiyon’un katılımı ile gerçekleşti.

“İmzalamış Olduğumuz Protokol, Uzun Vadeli Birlikteliğimizin Başlangıcıdır”

Protokol töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, Almossho Shohiyon’un ziyareti ve iş birlikleri dolayısıyla duydukları memnuniyeti belirterek; “Akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizin bilimsel araştırmalarını güçlendirmek, eğitimde, bilimde ve kültürde bilgi bağlantılarını kurmak amacıyla üniversitemizin uluslararası alandaki iş birliklerine bir yenisini daha eklemenin memnuniyetini yaşıyoruz. Kulob Teknoloji ve İnovasyon Yönetimi Enstitüsü ile imzalamış olduğumuz iş birliği protokolü, uzun vadeli birlikteliğimizin başlangıcı ve bilimsel araştırmalarımızın, eğitim programlarımızın kalitesini daha da yükseltecek önemli bir adımdır. İş birliğimizin her iki üniversitemize de hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“KTO Karatay Üniversitesi ile İş Birliği İçerisinde Olmaktan Büyük Gurur Duyuyoruz”

Kulob Teknoloji ve İnovasyon Yönetimi Enstitüsü Rektörü Almossho Shohiyon; “KTO Karatay Üniversitesi’ne misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederiz. Anlaşmamız eğitimde, bilimde ve kültürde bilgi bağlantıları kurma amacımıza büyük katkı sağlayacak. Güçlü AR-GE altyapısı ve bilimsel çalışmaları ile ön plana çıkan KTO Karatay Üniversitesi ile iş birliği içerisinde olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Her iki üniversite arasında uzun vadeli ve karşılıklı fayda sağlayacağına inandığımız birlikteliğimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Tören, imzalanan protokolün ardından hediye takdimi ile son buldu.

27 Ekim 2023