İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

“I. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi” 26 ülkeden bilim insanın katılımı ile Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Kongrede, 47’si uluslararası olmak üzere toplam 137 bildiri sunuldu.

KTO Karatay Üniversitesi, sosyal bilimler alanında uluslararası bilgi paylaşımını teşvik etmeyi ve farklı bakış açılarını inceleyen araştırmalara katkıda bulunmayı amaçlayan I. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’ne ev sahipliği yaptı.

Kongre, 20-21 Ekim 2023 tarihleri arasında KTO Karatay Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Sosyal bilimlerin farklı alt disiplinlerinden gelen uzmanlar, akademisyenler ve araştırmacıların bildiri sunduğu kongrede, uluslararası düzeyde sosyal bilimler alanındaki bilgi ve deneyimlerin paylaşılmasını ve farklı perspektiflerden gelen araştırmaların geliştirilmesine katkı sağlandı.

47’si Uluslararası Olmak Üzere Toplam 137 Bildiri Sunuldu

Kongre KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik, Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Başmüfettişi Doç. Dr. Mustafa Göktuğ Kaya, Vergi Müfettişleri Derneği Genel Başkanı Fatih Mustafa Olcay, David Wortley, Kaldıgül Adilbekova’nın açılış konuşmalarıyla başladı. Çevrim içi ve yüz yüze olmak üzere hibrit şekilde gerçekleşen sempozyum kapsamında ulusal ve uluslararası nitelikte 137 bildiri sunuldu.

Çok çeşitli konuları kapsayan bildirilerin sunulduğu kongrede sosyoloji, psikoloji, ekonomi, tarih, iletişim gibi sosyal bilimlerin farklı alt alanlarına odaklanan katılımcılar, araştırma sonuçlarını ve bulgularını paylaşma fırsatı buldu. İki gün süren kongre, katılımcıların kendi çalışmalarını geliştirmelerine ve farklı bakış açıları kazanmalarını sağlayarak, sosyal bilimlerin ilerlemesine katkıda bulundu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik’in Konuşma Metni

Vice Rector Prof. Dr. Mehmet Çelik's Opening Speeches

23 Ekim 2023