İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Uluslararası standartlarda eğitim vererek ülkemizin sosyal ve ekonomik açıdan kalkınmasında önemli roller üstlenen bireyler yetiştiren Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, Endonezya’nın önde gelen üniversitelerinden Ibn Khaldun Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı. İmzalanan protokol kapsamında iki üniversite arasında bilimsel araştırma ve uluslararası değişim programlarını içeren akademik iş birliği sağlandı.

65 ülkeden yaklaşık 750 uluslararası öğrenciye kapılarını açan KTO Karatay Üniversitesi, bilimsel, akademik araştırma ve uluslararası değişim programları alanında yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek Endonezya’nın önde gelen üniversitelerinden İbn Khaldun Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı.

 KTO Karatay Üniversitesi’nde yapılan imza töreni, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç ile Ibn Khaldun Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Müdür Yardımcısı ve Ekonomi ve Finans Bölüm Başkanı Dr. Hendri Tanjung’un katılımı ile gerçekleşti.

“Uluslararası Alanda Çalışmalar Yapmaya ve İş Birlikleri Kurmaya Devam Ediyoruz”

Protokol töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, Dr. Hendri Tanjung’un ziyareti ve iş birlikleri dolayısıyla duydukları memnuniyeti belirtti. Rektör Ortaç; “KTO Karatay Üniversitesi olarak uluslararası alanda çalışmalar yapmaya ve iş birlikleri kurmaya devam ediyoruz. Küresel alanda eğitimin merkezi olan üniversitemizde bugün 65 ülkeden yaklaşık 750 uluslararası öğrencimize ev sahipliği yapıyor, akademik eğitim faaliyetlerimize devam ediyoruz. Yapmış olduğumuz iş birlikleri, üniversitemizde üretilen bilgi ve bilimin sadece kampüsümüzde değil, aynı zamanda dünyanın farklı bölgelerine de yayılması gerektiğinin önemli bir göstergesidir. Bu nedenle, dünya üniversitelerinin bilim insanlarını öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizle bir araya getirerek küresel gelişim ve ilerlemenin yolunu açabileceğimize inanıyoruz. Bilimsel, akademik ve kültürel alanda İbn Khaldun Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğinin her iki üniversitemize de hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

“Böylesine Değerli Bir Protokolün Parçası Olmaktan Büyük Bir Onur ve Gurur Duyuyoruz”

Ibn Khaldun Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Müdür Yardımcısı ve Ekonomi ve Finans Bölüm Başkanı Dr. Hendri Tanjung; “Güçlü bilimsel araştırmalar ve akademik bulgular elde eden KTO Karatay Üniversitesi’ne sundukları iş birliği imkânı ve misafirperverlikleri için teşekkür ediyoruz. KTO Karatay Üniversitesi ile böylesine değerli bir protokolün parçası olmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyoruz. İş birliğimizin hayata geçirilmesine katkı sağlayan herkese teşekkürlerimizi sunuyor, protokolün her iki üniversite için de hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Törenin ardından KTO Karatay Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi İslam İktisadı ve Finans Bölümünün düzenlediği, “International Karatay Islamic Economics and Finance Talks-Uluslararası Karatay İslam İktisadı ve Finans Söyleşileri” serisinin altıncısı olan “Yeni Dönem: Endonezya'da Vakıf Ekosisteminin Gelişimi” konulu seminer Dr. Hendri Tanjung tarafından gerçekleştirildi.

11 Eylül 2023