İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç mesajında; “Ülkemizin tarih sahnesinde derin izler bırakan 30 Ağustos Zaferi, milletimizin kahramanlık destanının en parlak sayfalarından biri olmuştur. Ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, Türk milleti büyük bir fedakârlıkla verdiği istiklal mücadelesini tüm dünyaya duyurmuştur. Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kazanılan bu büyük zafer, milletimizin vatanına olan bağlılığının, azminin ve sevgisinin bir yansımasıdır. Bugün, bu büyük zaferin 101. yılını büyük bir gurur ve coşku ile kutluyoruz.

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ya istiklal ya ölüm’ sözüyle perçinlediği kahraman ordumuz, 30 Ağustos tarihinde kutlu bir zafere imza atmış, fedakârlığı ve inancı ile Büyük Taarruz’da milletimiz küllerinden yeniden doğmuştur. Bugün bizlere düşen en büyük vazife, vatan topraklarımızın her karışının kutsal şehit kanıyla sulandığını hatırlayarak onların değerini unutmamak, geçmişimizin mirasına sahip çıkmak, milletçe birlik ve beraberliğimizi her zaman canlı tutmaktır. Tarihimizin şanlı destanlarından ilham alarak her zaman güçlü durmayı, özümüze ve ortak değerlerimize sıkı sıkıya sarılmayı asla ihmal etmemektir.

             Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Ağustos Zaferi’nin 100. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyor; yüce milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

29 Ağustos 2023