İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, yerleştirme sonuçlarına göre %96,2 doluluk oranı ile öğrencilerin öncelikli tercihi oldu.

2023 YKS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte KTO Karatay Üniversitesi’nin öğrenci sayıları belli oldu. Sonuçlara göre ÖSYM tarafından KTO Karatay Üniversitesi’ne verilen 2.273 kontenjandan 2.187’si doldu. KTO Karatay Üniversitesi; ön lisansta %100, lisansta %94,15 toplamda ise %96,2 doluluk oranına ulaşarak büyük bir başarı elde etti.

KTO Karatay Üniversitesi ailesine yeni katılan öğrencileri tebrik eden Rektör Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç; “Kontenjanlarımızın tamamına yakının dolması bizim için büyük bir gurur ve sevinç kaynağı. 2023 YKS yerleştirme sonuçlarının tüm öğrencilerimize, ailelerine ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Üniversitemize yerleşen öğrencilerimize Konya’ya ve ülkemizin parlayan yıldızı KTO Karatay Üniversitesi’ne hoş geldiniz dileklerimi iletiyor, başarımızda emeği geçen her biri kendi alanında uzman akademisyenlerimize, idari kadromuza ve öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

21 Ağustos 2023