İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Dünyada yer alan yükseköğretim kurumlarını üç boyutta değerlendiren "Webometrics Dünya Üniversiteleri Sıralaması" (Webometrics Ranking of World Universities) 2023 raporu yayımladı.  Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, dünya üniversiteleri arasında 75 sıra birden yükselerek 3.668. sırada kendine yer buldu.

Tüm dünyadaki yükseköğretim kurumlarını görünürlük, açıklık ve mükemmeliyet göstergeleri üzerinden üç boyutta değerlendiren Webometrics Dünya Üniversite Sıralamaları (Webometrics Ranking of Universities) 2023 açıklandı. KTO Karatay Üniversitesi, Webometrics Dünya Üniversite Sıralamaları (Webometrics Ranking of Universities) değerlendirmesine göre dünyada sıralamaya giren 12 bin üniversite arasında 75 sıra yükselerek 3.668. sırada; Avrupa’da yer alan 6.000 üniversite arasında 1.129. sırada yer alarak birçok üniversiteyi geride bırakmayı başardı.

“Dünyanın Saygın Üniversiteleri Arasında Yer Almak İçin Özverili Çalışmalar Yürütüyoruz”

KTO Karatay Üniversitesinin, dünya sıralamalarında her yıl yükselen başarılarına vurgu yapan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç; “Tüm akademisyenlerimizle birlikte, dünyanın saygın üniversiteleri arasında yer almak için özverili çalışmalar yürütüyor ve bu çalışmaların karşılığını, her geçen yıl bir öncekine nazaran daha yüksek sıralara adımızı yazdırarak alıyoruz. Bu istatistikler, KTO Karatay Üniversitesinin uluslararası alanda nasıl bir iz bıraktığını ve bilimsel başarılara nasıl odaklandığını işaret ediyor. Üniversitemizin bilimsel hedeflerine ulaşmasında, tüm akademisyenlerimizin fedakarlıkla yürüttüğü yoğun çalışmalar büyük bir rol oynuyor. KTO Karatay Üniversitesinin başarısı sadece dünya sıralamalarındaki yükselişle sınırlı değil; aynı zamanda, öğrencilere sağlanan öğrenme deneyimleri, toplumun ihtiyaçlarına yönelik yürütülen projeler, araştırma çalışmaları ve kültürel etkinlikler gibi çeşitli alanlarda da kendini gösteriyor. Bu değerli katkıları dolayısıyla tüm akademisyenlerimize en içten teşekkürlerimi sunuyor, gelecekte de aynı özveri ve kararlılıkla uluslararası başarılara imza atmaya devam edeceğimize olan inancımı belirtmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

KTO Karatay, Türkiye’deki Vakıf Üniversiteleri Arasında 30. Sırada Yer Aldı

KTO Karatay Üniversitesi, Webometrics değerlendirmesine göre Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında 30. sırada yer alırken KTO Karatay’ın Webometrics Dünya Sıralamalarına göre elde ettiği diğer başarılar ise şu şekilde;

  • Mükemmeliyet Kategorisinde 3.297’nci
  • Açıklık (Şeffaflık) Kategorisinde 4.020’nci
  • Etki (Görünürlük) Kategorisinde 8.674’üncü sırada yer aldı.

Kıtalararası sıralamalara da adını yazdıran KTO Karatay Üniversitesi,

  • Civets Üniversiteleri Sıralamasında 263’üncü
  • Avrupa Üniversiteleri Sıralamasında 1.129’uncu
  • Asya Üniversiteleri Sıralamasında 1.460’ıncı
  • Orta Doğu Üniversiteleri Sıralamasında 370’inci
  • Avrasya Üniversiteleri Sıralamasında 2.588’inci sırada yer aldı.
16 Ağustos 2023