İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Mevlana Kalkınma Ajansı ve KOSGEB Konya İl Müdürlüğü işbirliği ile Konya-Karaman Bölgesi’nde yer alan üniversitelerde teknoloji ve imalat tabanlı girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla yürütülen TeknoGirişim Ders Programı kapsamında başarılı olarak teknik danışmanlık ve mentorluk süreçlerini tamamlayan öğrencilere yönelik “KOSGEB İş Planı Ödülü Destek Programı” düzenlendi. “MEVKA ile Projeler Yarışıyor, Konya’da TeknoGirişimcilik Büyüyor” isimli yarışmada KTO Karatay Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Cengiz Baki Elmas “Okullar İçin İnteraktif Üniteler” projesi ile birinciliğin ve 50.000 TL ödülün sahibi oldu.

TeknoGirişim Ders Programı kapsamında başarılı olarak teknik danışmanlık ve mentorluk süreçlerini tamamlayan öğrencilere yönelik KOSGEB İş Planı Ödülü Destek Programı düzenlendi. Girişimci adayı öğrencilerin proje fikirlerinin yarıştığı KOSGEB İş Planı Ödülü Destek Programında jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda ders koordinatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Hafize Ufuk Korkmaz’ın yaptığı, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Cengiz Baki Elmas “Okullar İçin İnteraktif Üniteler” projesi ile birinciliğin ve 50.000 TL ödülün sahibi olarak büyük bir başarıya imza attı.

“Öğrencilerimizin Elde Ettiği Başarı, Gençlerimizin Ne Kadar Büyük Bir Potansiyel Taşıdığını Gözler Önüne Seriyor”

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencisi Cengiz Baki Elmas’ın MEVKA’da kazandığı birincilikten duydukları gururu dile getiren KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç; “Konya, teknoloji ve girişimcilik alanında hızla büyüyor. Genç yeteneklerin, teknoloji ve inovasyon alanında kendilerini geliştirmelerine katkı sağlamak için böyle önemli iş birliklerinin devam etmesinin gerekliliğine inanıyorum. KOSGEB İş Planı Ödülü Destek Programı ile öğrencilere sağlanan destekler, iş fikirlerini gerçek projelere dönüştürmelerine yardımcı oluyor. Öğrencilerimizin elde ettiği başarı, gençlerimizin ne kadar büyük bir potansiyel taşıdığını gözler önüne seriyor ve ülkemizi hem ulusal hem de uluslararası alanda daha yükseklere taşıyacağına olan inancımızı artıyor. Projede emeği geçen akademisyenimizi ve öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

10 Ağustos 2023