İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Kendi hava parkında, kendi uçak/planör filosuyla eğitim veren Türkiye’nin tek üniversitesi unvanının sahibi Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, havacılık alanında öncü olarak büyük başarılara imza atmakta ve sektörün gelişimine katkı sağlamaktadır.

Kendi Hava Parkı ve Filosuna Sahip Tek Üniversite: KTO Karatay

KTO Karatay Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde 2019 yılında açılan Pilotaj Bölümü, Türkiye'de havacılık sektörünün gelişimine önemli katkı sağlamaktadır.  Bölüm; kendi hava parkı, filosu, teknik bakım altyapısı ve deneyimli uçuş eğitmenleri ile ülkemizin pilot ihtiyacını karşılayacak nitelikli pilotlar yetiştirmektedir. Öğrencilerine uluslararası standartlarda eğitim imkânı sunan KTO Karatay Üniversitesi, modern ve son teknolojiye sahip tesisleriyle, donanımlı bir eğitim vermek için gerekli altyapıyı sağlamaktadır.

Havacılığın Merkezi KTO Karatay’da, %100 Uçuş Akademisi Olanaklarıyla Uygulamalı Eğitim Fırsatı

Pilotaj Bölümü öğrencileri, Merkez kampüse yarım saat uzaklıktaki Hava Meydanı’nda “%100 Uçuş Akademisi” olanaklarıyla eğitim görmektedir. Öğrenciler; 1.200 metre çim pist, 1.500 metre asfalt pist, 1.500 metre taksi yolu, uçak bakım hangarı, 7 adet eğitim uçağı, 4 adet planör ve 1 adet çeker uçak ile tam donanımlı hava meydanında, gerçek bir uygulama deneyimi yaşamaktadır.

Simülasyon Eğitimi ve Paraşütlü Uçaklarla Kriz Yönetiminde Güvenlik Odaklı Eğitim

Uluslararası standartlarda pilot yetiştiren KTO Karatay Üniversitesi, son teknolojiye sahip simülasyon cihazı ve araçlar ile öğrencilerine eğitim vermektedir. Pilotaj Bölümü’nün PPL(A) ve IR(A) eğitimleri için dünya çapında kendini kanıtlamış olan ALSIM AL250 marka simülatör aracı da envanterinde yer almaktadır. Simülasyon eğitimi ile öğrenciler tek motor ve alet uçuş eğitimi safhalarında, toplam 35 saat gerçek bir uçuşta başlarına gelebilecek olan acil ve anormal durumları simülasyon eğitimi ile deneyimlemektedir. Bu durumlarla nasıl başa çıkabileceklerini Glass Kokpit ve Analog Kokpit olarak değiştirilebilme özelliğine sahip olan son model simülatörde öğrenmektedir.

Ayrıca kullanılan paraşütlü eğitim uçaklarıyla yaşanabilecek olası kazaların önüne geçmeyi hedefleyen KTO Karatay Üniversitesi, geleceğin pilot adayı öğrencilerinin güvenliklerine, üst düzeyde önem vermektedir.

Geleceğin Pilot Adaylarına Çift Anadal Programı (ÇAP) İmkânı

KTO Karatay Üniversitesi'nde Pilotaj eğitimi alan öğrenciler, sağlık sorunlarıyla karşılaşmaları durumunda ikinci bir meslek sahibi olarak mezun olma fırsatına sahiptir. Pilotaj diplomasının yanı sıra, öğrenciler çeşitli meslek alanlarında da yetkinlik kazanabilmektedir. Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İşletme ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik gibi bölümlerde çift anadal programıyla (ÇAP) ikinci bir diploma ile mezun olmaktadır. Öğrenciler, ikinci bir diplomanın kazandırdığı deneyimle, farklı sektörlerde kendilerine yer bulabilmekte ve kariyerlerini yönlendirebilmektedir.

Türk Hava Kurumu (THK) ile İş Birliği Protokolü

Uluslararası standartlarda pilotaj eğitimi veren KTO Karatay Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Pilotaj Bölümü, Türk havacılığının köklü kurumlarından Türk Hava Kurumu ile protokol imzalamıştır. Bu protokol sayesinde, THK ile uçuş ve hizmet eğitim programlarının planlanması ve uygulanması konusunda iş birliği yapılmaktadır.

Havacılık Tutkusuyla Yükselen Pilotlar, Mesleğin Duayenleriyle Bir Arada

Geleceğin havacıları olarak yetişen öğrencilerine ilham verici bir ortam sunan KTO Karatay Üniversitesi, mesleğin deneyimli isimleriyle “Pilotaj Bölümü Kariyer Planlaması” seminerleri düzenleyerek önemli bir platform oluşturmaktadır. Havacılık sektöründe başarılı kariyere sahip olan duayenler, mesleki deneyimlerini, kariyer yaşamlarını, sektörel tecrübelerini ve önerilerini KTO Karataylı öğrencilere aktararak değerli tavsiyeler sunmaktadır. KTO Karataylı pilot adayı öğrenciler, bu seminerler sayesinde havacılık sektörünün duayenleriyle doğrudan iletişim kurma fırsatı bulmakta ve onlardan ilham alarak kendi kariyerlerini şekillendirmektedir.

Gökyüzünün Çelik Kanatlarına Ulusal ve Uluslararası Alanda Kariyer İmkânları

Pilotaj Bölümünden mezun olan öğrenciler, tüm ulusal ve uluslararası hava yolu şirketleri ve işletmelerinde, pilot eğitimi veren uçuş okullarında (uçuş öğretmeni), hava taksi hizmeti veren kuruluşlarda, yolcu ve yük taşıma amacıyla kullanılan hava araçlarında pilot olarak görev alabilmektedir. Mezunlar, uçuş becerileri ve teorik bilgileriyle havacılık dünyasında kendilerine saygın bir yer edinmekte, mesleki başarılarını sürdürmektedir.

Pilotaj Bölümü Öğrencilerine Sosyal Üniversite İmkânı

KTO Karatay Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Pilotaj Bölümü, 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde 4 öğrenci tam burslu, 28 öğrenci ücretli olmak üzere toplamda 32 öğrenci alacaktır. Kampüse yürüme mesafesinde Erkek Öğrenci Yurdu ve Kız Konukevinde konaklama imkanına sahip KTO Karataylı Pilotaj Bölümü öğrencileri için Hava Meydanına, gün içinde ücretsiz servis imkânı da sağlanmaktadır. Modern eğitim tesislerinin yanı sıra sosyal donatı alanlarını da bünyesinde barındıran Hava Meydanında, öğrencilerin boş zamanlarını kaliteli bir şekilde değerlendirebilmeleri için birçok olanak da bulunmaktadır.

Hayallerini Yükseklere Taşımak İsteyen Pilotlara Yüksek Lisans Eğitim Fırsatı

KTO Karatay Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesindeki Pilotaj Yüksek Lisans Programı ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Havacılığa ilgi duyan, hayallerini gökyüzüne taşımak isteyen ve gerekli şartlara sahip olan tüm lisans mezunu adayların başvurabileceği programda, uluslararası standartlarda eğitim verilmektedir. İngilizce yürütülen programda öğrenciler, Tezsiz Yüksek Lisans derecesi ile mezun olmakta bu sayede havacılık alanında derinlemesine bilgi ve beceriler kazanmaktadır. KTO Karatay Üniversitesi Pilotaj Yüksek Lisans Programı, mezunlarına havacılık sektöründe rekabetçi bir avantaj sunarak kariyerlerinde önemli bir adım atmalarını sağlamaktadır.

01 Ağustos 2023