İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Merkez Kampüsünde “Şehitler Dile Geldi” sergisi ve “Türkiye Yüzyılının Kahramanları” temalı online konferans düzenlendi.

15 Temmuz ruhunu diri tutmak, kahramanları ve şehitleri anmak amacıyla KTO Karatay Üniversitesi Merkez Kampüsünde “Şehitler Dile Geldi Sergisi” düzenlendi. Sergiye KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik, akademisyenler ve idari personeller katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan serginin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç yaptı.

15 Temmuz gecesinin Türk milleti için önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten Ortaç; “Ülkemizi, milletimizi ve Cumhuriyetimizi yok etmek isteyen vatan hainleri, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak, kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. O gece darbecilere karşı direnmek için sokaklara, meydanlara çıkan, hainlerin karşısına akın akın koşarak ülkemizi savunan aziz milletimiz, darbecilere karşı yürüttüğü destansı direnişle dosta ve düşmana Türkiye'nin asla esir edilemeyeceğini, Türk milletine asla diz çöktürülemeyeceğini göstermiştir. Kimsenin bayrağımızı indirmeye, ezanımızı susturmaya gücü yetmeyecektir. Bu vesileyle milletimizin güvenliği ve geleceği için hain darbe saldırısını durduran şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor; destan yazan tüm kahramanlarımıza, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Biliyoruz ki; onların bu kutsal emanetine Türk milleti sahip çıkacak ve asla unutmayacaktır” şeklinde konuştu.

Serginin ardından İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Caner Arabacı tarafından “Türkiye Yüzyılının Kahramanları” konu başlığıyla online konferans gerçekleştirildi. 15 Temmuz ışığında Türkiye’de gerçekleşen darbeler ve Türkiye’nin darbeler ülkesi olmaktan nasıl çıkarılacağı konularının değerlendirildiği konferans yoğun katılım ile gerçekleşti.

14 Temmuz 2023