İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) “2023 Engelsiz Üniversiteler Ödülleri’ni alan üniversiteleri açıkladı. Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, “Mekânda Erişebilirlik Turuncu Bayrak Ödülü” alan üniversiteler arasında yer alarak, bu başarısı ile bir kez daha adından söz ettirdi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından üniversitelerdeki engelli bireylerin mekânlara, eğitim imkânlarına ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimi konusunda kamuoyunda farkındalık oluşturmak ve yararlı uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen “2023 Engelsiz Üniversiteler”i açıkladı. KTO Karatay Üniversitesi “Mekânda Erişebilirlik Turuncu Bayrak Ödülü” alan üniversiteler arasında yer alarak büyük bir başarı sergiledi.

Turuncu Bayrak Ödüllü KTO Karatay Üniversitesi
97 üniversiteden toplam 1.091 başvurunun yapıldığı Engelsiz Üniversiteler Ödülleri, engelli öğrencilerin günlük yaşamda karşılaştığı engelleri en aza indirme, mekânlarda erişilebilirlik sağlama ve eğitim imkânlarına kolaylıkla erişimini temin etme gibi alanlarda en başarılı çalışma gerçekleştiren 56 üniversiteye verildi.

Engelli bireylerin üniversite kampüsünde sorunsuz bir şekilde hareket etmeleri için engelli yollarının, rampalarının, asansörlerin düzenli bakımı ve kullanılabilirliği konusunda titizlikle çalışılması, engelli öğrencilerin tüm binalara erişiminin kolaylaştırılması, sınıfların ve laboratuvarların engelli bireylerin ihtiyaçlarına uygun hale getirilmesi ve birçok proje, KTO Karatay Üniversitesi’ne “Mekânda Erişebilirlik” dalında ödül ve “Turuncu Bayrak” getirdi.

Kararlı ve Özverili Çalışmalarımız YÖK Tarafından Ödüllendirildi
Özel eğitimde fiziki mekanlara ve bilgiye erişebilirlik konularının önemli olduğunun altını çizen KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç; “Engelsiz ve erişebilir olma noktasında üniversitemizde, öğrenci dostu kampüs imkânları ile özellikle engelli öğrencilerimizin yaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik önemli çalışmalar yürütüyoruz. Üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen Engelsiz Üniversiteler Ödülleri’ni son derece önemsiyoruz” dedi.

Rektör Ortaç; “YÖK tarafından verilen Mekânda Erişebilirlik Ödülü’yle, engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak için gösterdiği kararlılığı ve özverili çalışmalarını bir kez daha kanıtlayan üniversitemiz, gelecekte de engelli bireylerin üniversite hayatında tam bir katılım sağlayabilmesi için çalışmalarını sürdürecektir. Engelleri ortadan kaldırarak kapsayıcı bir eğitim ortamı oluşturma hedefimize bir adım daha yaklaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 2023 Engelsiz Üniversite Ödülleri “Mekânda Erişilebilirlik” kategorisinde Turuncu Bayrak Ödülü almamızda emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

07 Haziran 2023